Onaangenaam gevoel hart

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een meisje van 17 jaar, ik ben 1.75 m en ik weeg 58 kg. Ik heb dus geen overgewicht. Ik heb van mezelf een lage bloeddruk. De laatste tijd had ik best vaak krampen bij m’n hart maar hier heb ik niet veel van gemaakt. Nu heb ik sinds een paar dagen een onaangenaam gevoel op m’n borst en voel ik mij afwezig, benauwd en trillerig.
    Er zijn geen hart en vaatziekten in de familie tot zover ik weet. Zou ik iets met mijn hart kunnen hebben?

    Reageer
    #2

    Heb je veel stress/spanningen?

    Reageer
    #3

    Hoi John, ik heb de laatste tijd wel veel klachten die waarschijnlijk aan spanningen, stress en angst zijn te wijten, maar dit weet ik niet zeker. Ik durf wel te zeggen dat ik meer spanningen en angsten heb de afgelopen tijd. Maar de hartkramp kwam ook momenten waarbij ik geen spanning had bijvoorbeeld bij het hardlopen. Nu heb ik vooral het onaangename gevoel en benauwdheid als ik er aan denk of als ik ergens heel  even snel mee bezig ben.

    Reageer
    #4

    Hoi John, ik heb de laatste tijd wel veel klachten die waarschijnlijk aan spanningen, stress en angst zijn te wijten, maar dit weet ik niet zeker. Ik heb bijvoorbeeld last van maagpijn ( denk ik, misschien is dit ook wel mijn hart) vermoeidheid en misselijkheid Ik durf wel te zeggen dat ik meer spanningen en angsten heb de afgelopen tijd. Maar de hartkramp kwam ook momenten waarbij ik geen spanning had bijvoorbeeld bij het hardlopen. Nu heb ik vooral het onaangename gevoel en benauwdheid als ik er aan denk of als ik ergens heel  even snel mee bezig ben.

    Reageer
    #5

    Het kijken toch hyperventilatieklachten t.g.v. stress/spanningen

    Reageer
    #6

    Dat is dan typisch voor spannings/stress klachten

    Reageer
    #7

    John,

    Kan ik deze klachten dan ook hebben wanneer ik een moment weinig tot geen spanning ervaar? Bijvoorbeeld bij het opstaan ben ik erg misselijk. En bij het hardlopen voel ik een kramp bij mijn hart.

    Reageer
    #8

    Ja dat kan.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    John,

    Is het dan niet vreemd om mij zo beroerd te voelen? Want kan ik wel zo’n heftige reactie krijgen op een klein beetje spanning en angst?

    Reageer
    #10

    Ja dat kan. Onderschat stress en angst niet...

    Reageer
Reageer op: Onaangenaam gevoel hart


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief