Een soort van hartoverslag/tik/geen idee hoe uit te leggen.

  • #1

    Hoi allemaal.

     

    Ik heb (voor wat mij opviel, meestal na het eten) een soort van hartoverslag. Ik heb het idee dat het niet een normale overslag is. Ik voel een soort van tik of overslag, deze voel ik soms zelfs in mn keel. Het voelt eigenlijk een beetje als een tikje/hikje in mijn hart. Ik ben al eens eerder naar de HA geweest omdat ik in een zware periode zit en daardoor ik vaak ook last had van hartkloppingen en een soort van adrenaline stoten. Ik heb deze overslagen wel vaker gevoelt maar de afgelopen weken zijn wel heftiger. Het doet geen pijn, alleen enorm vervelend, het gevoel van een hartaanval. Ben een beetje opzoek naar geruststelling. Iemand hier ervaring mee? Voorderest ben ik trouwens gezond, behalve een prikkelbaar darm syndroom, ook opgewekt door stress.

    Reageer
    #2

    Heb je al eens een hartaanval gehad, dat je weet hoe dat voelt?
    Dat zijn geen hartklachten, maar angst en stressklachten. Met name veroorzaakt door hyperventilatie denk ik

    Reageer
    #3

    Denk ook aan de rol van je voedingspatroon. Beste zorgen voor  complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Histamine- en tyraminerijke voedingsmiddelen en ook smaakversterker en kunstmatige zoetstoffen kunnen klachten geven. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en je hele gezondheid te ondersteunen. Een prikkelbare darm kan deels te maken hebben met stress maar ook door voedingspatroon, voedingstekorten en ongezonde darmflora. Een complementair genezer kan je advies geven.

    Reageer
    #4

    Hallo Dawn,
    Eindelijk herken ik mijn eigen klachten in jouw klachtenpatroon na jarenlang gedacht te hebben dat ik iets unieks en geks had. Ik zie dat je bericht afkomstig is uit 2019. Mag ik vragen of je nog steeds dezelfde klachten hebt en hoe het is gegaan in de afgelopen 4 jaar?

    Reageer
Reageer op: Een soort van hartoverslag/tik/geen idee hoe uit te leggen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief