Hoge bloeddruk/bloeddrukval

  • #1

    Tijdens een 24-uursmeting blijkt dat ik een hoge bloeddruk heb, maar ook dat ik snachts dus een bloeddrukval heb en ik op moet passen als ik bijv. snachts naar het toilet zou gaan. Ik heb wel veel stress en overgewicht maar daar werk ik al aan.Maar ik vraag me af hoe het mogelijk is dat de bloeddruk overdag zo hoog is en snachts dus die bloeddrukval optreedt. Ik heb geen medicijnen tegen de hoge bloeddruk.Iemand?

    Reageer
    #2

    Stress en overgewicht, kunnen voor een verhoogde bloeddruk zorgen.
    Omdat je 's nachts ligt, zakt daardoor dan ook je bloeddruk.

    Reageer
    #3

    Ik weet dat de bloeddruk snachts lager is, maar de dokter sprak dus over een bloeddrukval en ik vind het zo raar dat de bloeddruk overdag hoog is en snachts (te)laag

    Reageer
    #4

    Het heeft toch alles met je hoge bloeddruk overdag te maken en het liggen 's nachts
    Een bloeddrukval is vaker het gevolg van een zogenaamde labiele bloeddruk. Die wordt gekenmerkt door sterke en vaak voorkomende bloeddrukschommelingen (heel hoge of heel lage bloeddruk).

    Reageer
    #5

    Bij overgewicht moet het lichaam zich overdag overmatig inspannen om te bewegen, trappen te lopen, fietsen, enz. Meer dan iemand die een 'normaal' gewicht heeft. Dat geeft dus overdag een extra hoge bloeddruk. 's Nachts komt het lichaam tot rust, en ja, dan daalt de bloeddruk ineens snel. Bij een hoge bloeddruk kan het verschil tussen bloeddruk overdag en 's nachts groter zijn dan normaal.

    Reageer
Reageer op: Hoge bloeddruk/bloeddrukval


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief