hemangioom in kniegewricht

  • #1

    hallo.
    mijn dochter van 11 jaar loopt al een jaar met pijn in haar knie, ze heeft toendertijd met hockey een klap tegen haar voet en later ook 2 keer tegen haar knie gehad.daarna is er een verdikking ontstaan.
    naar dokter en fysio geweest, klachten verdwenen niet dus nu een jaar later toch maar mri scan gedaan. wat bleek ze had vaatkluwen oftewel hemangioom, 2de mriscan met contrastvloeistof gehad om zeker te weten en dat was zo. nu willen ze haar doorsturen naar een ander ziekenhuis, een academisch ziekenhuis omdat die meer expertise daar in hebben.
    blijkt weinig voor te komen wat ze heeft.
    ze zeggen dat het niet door de hockey komt omdat het er altijd heeft gezeten, maar ik kan het me niet voorstellen want ze heeft daarna er pas last van gekregen.
    wie kent het wat mijn dochter heeft en wat is eraan gedaan?
    mvg.jolanda

    Reageer
    #2

    Het hemangioom kan er inderdaad al langer hebben gezeten. Door de klap tijdens het hockeyen zou er een bloeding ontstaan kunnen zijn waardoor het hemangioom in omvang is toegenomen en klachten is gaan veroorzaken.
    Goed dat ze wordt doorgestuurd naar een Academisch Ziekenhuis. Hier zal worden gekeken of het inderdaad een hemangioom is en of het kan worden verwijderd.

    Reageer
    #3

    tandor.
    bedankt voor je reactie, wat je zegt klinkt logisch.
    als de dokters dat mij ook zo zouden hebben uitgelegd. maar goed. ze wordt nu doorgestuurd naar umcg dus hopen dat ze er wat mee kunnen.
    mvg.jolanda

    Reageer
    #4

    Laat nog even wat weten als jullie in UMCG zijn geweest...
    Succes in ieder geval.

    Reageer
    #5

    Hoi sorry voor het late reageren. Ze is van umcg naar het radboud in Nijmegen gestuurd. Bleek dat ze lymfatische malformatie had, ander woord voor vaatkluwen. daar hebben ze het in februari onder narcose aangestipt (zoals ze het noemen). Ze schroeien de overmatige vaten dicht. Tot afgelopen week was alles goed, maar ze kreeg weer een verdikking, maar deze zag er anders uit. Terug geweest, en nu blijkt er trombose te zitten. Weer rust nemen en over een maand weer een mri scan om te kijken of ze weer geopereerd moet worden.

    Reageer
    #6

    Fijn dat je toch nog even reageert..
    Nou nog maar even de MRI afwachten...

    Reageer
    #7

    .ijjn dochter is op  4 jarige leeftijd geopereerd aan een synoviaal hemangioom. Na de operatie werd gezegd dat het waarschijnlijk niet meer terug zou komen.

    Helaas op 12 jarige leeftijd waren de klachten zo ernstig dat zij opnieuw geopereerd moest worden. Het hemangioom was aan het woekeren door haar hele knie.

    Nu is ze 28 jaar en het probleem steekt weer de kop op. De orthopeed is huiverig haar voor een derde keer te operen vanwege al het lidteken weefsel wat al in de knie aanwezig is.

    Mijn vraag is zijn er andere methodes om zo'n hemangioom te behandelen.

    Hier werd geopperd een behandeling door een interventie radioloog. Ik heb geen idee wat ik me daar bij voor moet stellen.

    Graag adviezen en ideeen

    Waldi

    Reageer
    #8

    Beste Waldi,

    Ik heb een hemangioom in mijn elleboog gewricht. Op driejarige leeftijd kreeg ik veel pijn en werd het ontdekt. Inmiddels ben ik 60 jaar. Ik was patiënt van dr. Koekenberg in het toenmalige ziekenhuis Zonnestraal en de radioloog adviseerde mijn ouders en later mij, mij nooit te laten opereren vanwege slechte ervaringen. Zijn advies heb ik opgevolgd.
    Ik heb ermee leren leven. Wat mij helpt bij zwelling en pijn zijn spierverslappers met een ontstekingsremmer. Bij toeval ontdekt en voor mij een wondermiddel. Sindsdien verdwijnt de heftige pijn en zwelling binnen een aantal dagen. Daarnaast is het essentieel dat mijn arm in beweging blijft. Dus absoluut niet stabiliseren. Stromend warm water en voorzichtig bewegen werkt goed.
    Wens je dochter veel sterkte.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: hemangioom in kniegewricht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief