Last van hart na coke (lijkt het)

  • #1

    Beste forummers,

    Afgelopen zaterdag heb ik cocaïne gebruikt, ongeveer een gram. Iets minder denk ik. Hierbij heb ik veel alcohol gedronken. Op de avond zelf had ik behoorlijk heftige hartkloppingen. Zondag had ik niet echt last. Maandag begon het gedoe: kortademig, benauwd, krampgevoel (heel licht), drukkend gevoel, snel zweten, snel buiten adem en snelle hartslag. Moet erbij zeggen:
    Ik ben 24, een tijd veel stress gehad (nu minder), als kind astma gehad en ik leef niet erg gezond. Vaak uigaan e.d. De vragen:

    1. Is dit zorgelijk?
    2. Kan coke gebruik zorgen voor tijdelijke hartklachten? Of blijvend?
    3. Is het misschien een kwestie van minder op letten?
    4. Moet ik naar de huisarts? Moet hierbij vermelden dat ik best wel een hypochonder ben en vaak met allerlei dingen naar de huisarts ga. Er is dan (ook na verwijzingen) vaak gewoon niks aan de hand. Vandaar dat ik het altijd probeer uit te stellen.

    Reageer
    #2

    De combinatie van cocaïne en alcohol kan inderdaad voor hartklachten zorgen.
    De klachten die je maandag had, kunnen echter ook door hyperventileren worden veroorzaakt. Als de klachten aanhouden is het misschien toch verstandig om even naar je huisarts te gaan.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de reactie! Ik bedoelde trouwens sinds maandag. Heb het nog steeds!

    Reageer
    #4

    Ha met Gerrie

    Zelf zoek ik allerlei info omtrent kransslagaderspasme, maar;
    Alcohol verwijd de bloedvaten, echter na de alcohol zijn de afvalstoffen die juist de vaten vernauwen.
    Coke en zeker zoveel vernauwt de bloedvaten en irriteert het hart systeem.
    Bekend is dat je met te veel er van ook kransslagader spasme op kunt wekken.
    Dit doen eigenlijk alle xxx-innes. Coke, nico, cafe

    Succes en houd het bij een pilsje,
    Gerrie

    Reageer
    #5

    Ik heb ook na een tijdje veel coke gebruikt te hebben last van hartkloppingen,benauwdheid en druk op de borst op een avond was het zo erg dat er een ambulance moest komen en ik die nacht heb doorgebracht in het ziekenhuis,dit gedoe heeft zich meerdere keren voorgedaan en er is meerdere keren een hartfilmpje gemaakt en bloed afgenomen maar dat was allemaal in orde. Nu zijn we een aantal weken verder en heb ik nog regelmatig last van hartkloppingen,zweten en steken in de borst vraag me af of dit komt door hyperventilatie ik maak me er best zorgen over,ik ervaar ook veel stress en ben sinds dit gedoe gestopt met cocaine en word ik half januari opgenomen in een afkickkliniek voor 3 maanden!!

    Reageer
    #6

    Ik heb ook na een tijdje veel coke gebruikt te hebben last van hartkloppingen,benauwdheid en druk op de borst op een avond was het zo erg dat er een ambulance moest komen en ik die nacht heb doorgebracht in het ziekenhuis,dit gedoe heeft zich meerdere keren voorgedaan en er is meerdere keren een hartfilmpje gemaakt en bloed afgenomen maar dat was allemaal in orde. Nu zijn we een aantal weken verder en heb ik nog regelmatig last van hartkloppingen,zweten en steken in de borst vraag me af of dit komt door hyperventilatie ik maak me er best zorgen over,ik ervaar ook veel stress en ben sinds dit gedoe gestopt met cocaine en word ik half januari opgenomen in een afkickkliniek voor 3 maanden!! Morgen ga ik bellen met de huisarts voor een gesprek wil tovh meer duidelijkheid want ben best angstig hierdoor en slaap heel weinig

    Reageer
    #7

    Ik heb vanavond een halve gram op gesnoven, dit is normaal gesproken zo weg maar deze keer viel het gek, ik kon niet bij mensen in de buurt zijn anders werd ik ontzettend nerveus ook had ik steeds steken op me hart, ook een soort van bult op de plek waar me hart en blauwe plekken bij mijn polsen. Heeft iemand een idee wat het is?

    Reageer
    #8

    Coke kan (vooral in combinatie met alcohol) voor hartklachten zorgen. In sommige gevallen zelfs voor een hartstilstand zorgen. Als de klachten aanhouden ga dan naar de huisarts.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    coke samen met alcohol is niet aan te raden want ik heb nu ook gebruikt en een paar pilsjes gehad en ik voel mijn hart bijna over slaan vandaar dat ik ging Googlen en hier terecht kwam ik werd een beetje angstig dacht bijna dat ik een hart stilstand kreeg dus coke en drank niet aan te raden! !!!!! Groeten melvin zwz blijf lekker nugter man beste kop erbij

    Reageer
    #10

    Kan ook zijn omdat uw lichaam zowel alcohol als drug ziet als gif. Gevolg van dit is dat u hart sneller gaat kloppen om de stof te verwerken, daarnaast is zweet een tool om afval stoffen te verwerken!

    Reageer
    #11

    Coke kan idd voor hartklachten zorgen, helemaal als je t combineert met alcohol.

    Maar het kan ook zorgen voor spanning op de spieren tussen je ribben en borstbeen. Als je met je vingers tussen je ribben/borstbeen duwt/masseert, en je voelt duidelijk dat de pijn daar zit, dan is het waarschijnlijk die spierspanning. Als je voelt dat het dieper zit, of de pijn wordt duidelijk erger bij inspanning, dan zou ik zeker een arts raadplegen. Bij twijfel kan je trouwens beter een keer te vaak je dokter bellen dan te weinig

    Reageer
    #12

     een soort van bult op de plek waar me hart en blauwe plekken bij mijn polsen. Heeft iemand een idee wat het is?

    Ik ben geen arts, maar dit klinkt niet gezond. Ik zou denken vaatverwijding/vernauwing in combinatie met erg hoge bloeddruk. (Door de drugs?)

    Heb je er lang last van gehad? Ik zou in elk geval geen drugs meer gebruiken als ik jou was en m'n bloeddruk eens (laten) opmeten.

    Bezoekje aan een arts is ook niet overbodig lijkt me.

    Reageer
    #13

    Heb zelf ook die klachten gehad heel erg naar maar dat is wat coke doet het zorgt vernauwing in de bloedvaten en laat je hart harder werken als je het niet vertoont ga dan naar je huisarts om hartklachten uit te sluiten en stop met coke gebruiken het is rotzooi ik ben inmiddels clean van de coke en voel me stukken beter

     

    Reageer
    #14

    Net 2gram op, maar zonder alcohol,  alchol is funest,  meer info over het in het lichaam vormend stofje: https://www.drugsinfo.nl/publiek/vraag-en-antwoord/resultaten/antwoord/?vraag=32003

    Reageer
    #15

    Hoi,

    Ik heb afgelopen weekend coke gebruikt iets meer dan een gram, en gecombineerd met alcohol, ik krijg dan steken in me linker borst en me hart gaat tekeer dat ik mijn linkerborst zie bewegen. Maar de volgende dag voel ik aan me linker borst dat er een soort van adertje beweegt.. Ik gebruik sinds kort en ik krijg elke keer de zelfde klachten, moet ik me zorgen maken en een afspraak maken bij de huisarts ?

    Reageer
Reageer op: Last van hart na coke (lijkt het)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief