Steken hart

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Ik heb de laatste dagen steken rond m'n hart. Het lijkt willekeurig, maar vaker 's avonds. Het is niet heel erg pijnlijk maar je voelt het wel.

  In het begin had ik ook last van m'n maag dus dacht dat het daarmee te maken had, maar dat lijkt nu over en voel m'n hart nog steeds. Het wordt niet erger bij diep ademhalen, inspanning of drukken met m'n hand. Het lijkt meestal juist erger bij het stil zitten.

  Ik ben 24, geen hartkwalen in de familie, ben mager en sport niet veel.

  Is het nodig om een afspraak te maken met de huisarts?

  Reactie
  #2

  Bij pijn op de borst denken veel mensen al snel aan een hartaandoening, zoals een hartaanval. Het is echter een verschijnsel dat veel verschillende oorzaken kan hebben. Vaak wordt het veroorzaakt door maag- en slokdarmproblemen. De onderliggende oorzaak van pijn op de borst kan onschuldig zijn, maar is soms ernstig. U kunt het beste met uw klachten naar de huisarts gaan.

  Mogelijke oorzaken van pijn op de borst zijn: slokdarmproblemen en maagaandoeningen, zoals brandend maagzuur en slikproblemen; hartaandoeningen, zoals een hartinfarct en angina pectoris; stress, een paniekstoornis of depressie; hyperventilatie; een gekneusde spier of spierpijn in de spieren die tussen de ribben zitten; inbeelding. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld bang om een hartaanval te krijgen, omdat iemand in hun omgeving een hartaanval heeft gehad; borstvlieskanker. Dit komt heel weinig voor; longaandoeningen, zoals een longontsteking, longfibrose, longembolie, klaplong en longkanker; syndroom van Tietze.

  Bij zeer heftige pijn op de borst (eventueel uitstralend naar een arm of de kaken), misselijkheid en zware transpiratie is er mogelijk sprake van een hartaanval.

  Bel dan direct het alarmnummer 112.

  Reactie
  #3

  Het kan spanning door stress zijn. Ik zou gewoon even naar de HA gaan. Hij meet je bloeddruk op en kan je geruststellen.

  Groetjes, Emma

  Reactie
  #4

  Stress is het niet. M'n bloeddruk is goed volgens de bloeddrukmeter.

  Reactie
  #5

  Kortdurende steken in de borst wijzen waarschijnlijk op een zenuwprikkeling van de zenuwen van de thoraxwand, de zogenaamde intercostale neuralgie.

  Bron: http://www.henw.org/archief/volledig/id2558-pijn-op-de-borstanamneseangina-pectorisangstdiagnostiekelektrocardiografiehartinfarctlaboratoriumlaboratoriumonderzoeklichamelijk-onderzoeklongembolieluchtweg-en-longaandoeningenpijnrefluxklachten.html

  Reactie
  #6

  Ga bij twijfel over de oorzaak van de pijn op de borst naar de huisarts. De huisarts kent je, kan onderzoek doen, en zo een betrouwbare diagnose stellen.

  Reactie
  #7

  laat je het ons weten als je het weet?
  wat de HA zegt?

  er lopen vast meer mensen rond die nieuwsgierig zijn wat het is:)

  mvg.

  Reactie
  #8

  Waarom sturen de huisartsen je gauw naar huis als je aangeeft dat je onderzoek wilt laten doen? Worden zij ook van boven beïnvloed om kosten te besparen bijv? In veel gevallen dat HA niets vind na onderzoek blijkt achteraf dat er vaak iets aan de hand is..

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Steken hart
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief