microlife bloeddrukmeter geeft aritmie aan..

 • #1

  Sinds 1.5 week geeft mijn bloeddruk meter van microlife regelmatig een aritmie-teken aan. Wie herkent dit? ... en... wat heb jij er toen mee gedaan?

  Kan het zijn dat de bloeddrukmeter toevallig RSA meet (respiratoire sinus aritmie)? Ik heb zelf namelijk het idee dat bij inademing mijn hartslag sneller gaat, en bij uitademen rustiger. dit geeft een aritmisch beeld maar is (zover ik weet) niet ernstig.
  Hopelijk weet iemand het antwoord op mijn vraag.

  Reactie
  #2

  Ik heb een andere bloeddrukmeter van Medisana en die pikt ook regelmatig ritmestoornissen op. Ik had eerst een polsbloeddrukmeter en die gaf bij 25% van de 60 metingen een ritmestoornis aan. Ik had m'n twijfels of zo'n ding dat wel kon meten en die twijfels heb ik nog steeds.

  Nu heb ik een bovenarm bloeddrukmeter en die geeft ook ritmestoornissen aan maar wel minder vaak.
  Van de 33 metingen zijn er iets van 9 ritmestoornissen.
  Ik heb dezelfde vraag als Kim: Kan een bloeddrukmeter daadwerkelijk een ritmestoornis oppikken?

  (ik heb wel andere klachten zoals, snel kortademig bij lichte inspanning, hartkloppingen, vermoeidheid en mijn bloeddruk is iets aan de hoge kant voor iemand van 23 die vrij veel sport)

  Reactie

  Maak je je zorgen of ben je onzeker over je gezondheid?
  En heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum?

  Overweeg dan de mogelijkheid om gebruik te maken van ons kosteloos gezondheidsonderzoek.
  Meer weten?
  LEES VERDER

  doktergezondheidsonderzoek
  #3

  Heeft u wel eens een onregelmatige hartslag, een snelle hartslag of juist een heel trage hartslag? Dan kan er sprake zijn van een hartritmestoornis.

  Het hart trekt samen door een elektrische prikkel. Dat gebeurt bij een volwassene in rust 60 tot 70 keer per minuut. Tijdens inspanning loopt dat op tot 150 tot 180 keer per minuut.

  Aan de pols kunt u het hartritme goed voelen. Bij een gezond hart volgen de hartslagen elkaar in een regelmatig tempo op.

  Een hartritmestoornis is een afwijking van het normale hartritme. Er zijn veel verschillende soorten hartritmestoornissen.

  Bron: http://www.hartstichting.nl/hart_en_vaten/hartziekten/ritmestoornissen/

  Reactie
  #4

  Ik begrijp wel wát het is, maar tegelijkertijd is de definitie vrij breed. Maar ik wil graag weten in hoeverre een bloeddrukmeter betrouwbaar is bij dit soort dingen (dus niet bloeddruk :P, dat ligt een beetje voor de hand) en of er reden is me zorgen te maken over dergelijke 'diagnoses'.

  Reactie
  #5

  Persoonlijk heb ik niet veel vertrouwen in dergelijke apparatuur dat diagnosen kan stellen. Voor een betrouwbaar antwoord op uw specifieke vraag in uw specifieke situatie consulteert u het beste de huisarts. Ik ga er ook vanuit dat de betreffende firma's niet aansprakelijk willen en zullen zijn voor diagnostiek die bedreven is met zulke eenvoudige apparaten die bovendien niet door geschoolde medici worden bediend. Daartoe leest u de handleiding van deze bloeddrukmeters.

  Reactie
  #6

  Zoiets dacht ik dus al, danku voor uw antwoord.

  Als m'n klachten toenemen, laat ik het alsnog even nakijken bij de huisarts.

  Reactie
  #7

  facade: ik heb dus exact hetzelfde als jij .. ik heb namelijk ook een hoge bloeddruk vaak, terwijl ik 28jr ben... slank, sport veel etc. Ze snappen hier dan ook weinig van bij mij...

  Ik ben met mijn "a-ritmie probleem" naar de huisarts gegaan, deze wilde dat ik as woe al terug kom.. en dan krijg ik een apparaatje mee welke gaat constateren of ik idd een hartritmestoornis heb.. spannend.....

  facade, zal ik je op de hoogte houden?

  Reactie
  #8

  Fijn dat de huisarts dit serieus neemt. Ja, houd ons op de hoogte als je zou willen. Liefst met zoveel mogelijk medische informatie erbij. En als je vragen hebt, dan willen we je altijd graag proberen verder te helpen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Lees meer over Holteronderzoek:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=holter+onderzoek&sa=zoeken#1418

  Reactie
  #10

  Hey Kim, ja zou ik zeker op prijs stellen! Ik hoop voor je dat het niks is, maar als het wel wat is ga ik alsnog zelf ook even naar de huisarts.

  Reactie
  #11

  Facade, laat een bezoek aan de huisarts niet afhangen van het klachtenpatroon en de symptomen van iemand anders waarvan de klachten sterk gelijken op de uwe. Ieder mens is anders en zelfs kleine verschillen zouden kunnen wijzen op een geheel andere oorzaak en dus, indien nodig, de behandeling. vanzelfsprekend is het wel zinvol ervaringen te delen. Ook ik ben benieuwd naar de mening van de huisarts, met name over de betrouwbaarheid van dit soort bloeddrukmeters, en de diagnostische betrouwbaarheid ervan. Het liefst dus een reactie met veel medische gegevens, Kim!

  Reactie
  #12

  Nou ik loop dus nu enkele dagen met zo'n kastje. Ik heb dit ding voor 2 weken, en ben benieuwd wat eruit gaat komen. Ik heb nu al 2x doorverzonden maar krijg geen acute dingen te horen dus het zal allemaal wel meevallen met dat hart van mij. Toch voelde ik mij gisteren weer raar (stijve arm/tintelingen arm en beetje licht in het hoofd) ik gebruikte toen mijn eigen bloeddrukmeter en deze gaf een aritmie aan. Toen direct dus op mijn hartkastje geklikt, maar daar komt niks uit. Vreemd eigenlijk. Op goede momenten geeft mijn bloeddrukmeter geen aritmie aan dus het lijkt wel degelijk met mijn klachten in verband te staan. Wel kreeg ik te horen dat ik soms een erg lage hartslag had (55) Dit is voor mij wel vreemd want ik heb echt al jaren een hele hoge hartslag, in rust rond de 75 ofzo.

  Reactie
  #13

  Hey, het is wel vreemd inderdaad. Maar ik zou toch eerder vertrouwen op dat apparaatje dat je nu hebt, dan je bloeddrukmeter.

  Succes ermee en houd ons op de hoogte!

  Reactie
  #14

  Hey Kim,

  Ik vroeg me af, heb je al resultaat van het onderzoek dat bij je gedaan is?

  Reactie
  #15

  heej

  Ik krijg 3 mei de uitslag.. maar ik gok dat alles in orde is ! Ik laat het hier nog weten hoor ... 🙂

  Reactie
Reageer op: microlife bloeddrukmeter geeft aritmie aan..
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief