hb gehalte

  • #1

    hallo

    Ik heb een hbgehalte van 5,9 heb ik vandaag gehoord? Is dit erg laag?

    Reageer
    #2

    Yep dat is laag

    Bij een vrouw hoort het tussen de 7,3 en 10 te zitten
    Heb je dit bij de huisarts laten controleren?
    Zo nee, neem danff contact met je huisarts op. Het kan zijn dat je bloedarmoede hebt. Is niks ernstig maar je krijgt dan een receptje mee om ijzergehalte op te sterken.

    Verder neem ijzerrijk voedsel. Zoals Spinazie, vlees, aardappels, brood enz

    Reageer
    #3

    Hemoglobine (hb) is een eiwit dat in het bloed voorkomt in de rode bloedcellen. Het geeft aan bloed de rode kleur.

    In de rode bloedcellen is het hb verantwoordelijk voor het transport van zuurstof en koolstofdioxide door het bloed.

    Een te laag hb kan vermoeidheid veroorzaken omdat je letterlijk te weinig zuurstof in de spieren beschikbaar hebt omdat het bloed niet meer bij zich heeft om aan de spieren (en hersenen!) af te geven om te kunnen functioneren.

    Een te laag hb wordt anemie genoemd.

    Reageer
    #5

    Ik heb nu al een een hele poos een laag HB. Ik begin me een beetje zorgen te maken, omdat ik gezond eet (ben wel vegetariër) en mijn vitamines in orde waren. Is een HB van 7.2 erg laag?

    Liefs tessa

    Reageer
    #6

    de grens ligt bij 7,3 dus 7,2 is net iets te laag.
    als je vegetarisch eet kan dit gebeuren.
    eet voldoende ijzerhoudend voedsel en smeer je brood met de juiste appelstroop. lees wat meer hierover want er bestaan veel misverstanden b.v. over het ijzergehalte van spinazie.
    en gebruik vooral ook een multivitaminen met mineralen pil.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #7

    hey Tessa,

    Toen ik bloed ging prikken om bloed donor te worden was mijn Hb ook 7.2. De dame daar vertelde mij dat een hb van 7.2 te laag is om bloed te mogen doneren. Maar dat deze hb verder niet schadelijk is. Het zou heel goed kunnen dat ik altijd al een hb van 7.2 heb gehad en dat ik me dus nergens zorgen om hoef te maken. Volgens haar kon het komen door het feit dat ik net ongesteld was geweest en dat ik een paar dagen op stap was geweest. Als je je bloed op hb laat checken zorg dan ook altijd dat je uitgerust bent, goed hebt gegeten en niet ongesteld bent. Als je hb dan onder de 7 komt dat is hij wel echt aan de lage kant en moet je contact opnemen met de huisarts.

    liefs,
    Els

    Reageer
    #8

    Mijn HB gehalte liegt op dit moment bij 4.3 en de ijzeropstapeling boven de 50.
    Wat kunnen de gevolgen zijn, behalve dat ik zowat op mijn wenkbrauwen loop?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Symptomen van bloedarmoede zijn vermoeidheid, kortademigheid, een snel hartritme, hoofdpijn, hartkloppingen, duizeligheid, oorsuizen,koude handen en voeten, tintelingen en gescheurde lippen.

    De ijzeropstapeling in de cellen veroorzaakt beschadigingen doordat het de aanmaak van bepaalde vetafbrekende moleculen, de zgn vrije radicalen, versterkt. Veelal blijven duidelijke klachten uit tot op latere leeftijd, en niet alle patiënten krijgen alle symptomen.
    In de alvleesklier veroorzaakt het destructie van de β-cellen, met diabetes mellitus en aldus glucosurie (suiker in de urine) tot gevolg. In de lever veroorzaakt het cirrose. In de huid zorgt het voor hyperpigmentatie. In het hartspierweefsel veroorzaakt het hartfalen. In de hypofyse geeft het aanleiding tot hormoonuitval met gevolgen voor de potentie: erectiele dysfunctie. In de gewrichten veroorzaakt het artrose.

    Reageer
    #10

    Nou al deze verschijnselen waren bij mij te zien.
    Intussen heb ik drie zakjes bloed gekregen, en ik slik dagelijks een pilletje Exjade.
    Na de transfusie ben ik weer aardig opgeknapt

    Reageer
    #11

    Wat blijkt er aan de hand te zijn Spammie? Wat is de oorzaak van de anemie en ijzerstapeling bij jou?

    Reageer
    #12

    jee wat een laag hb zeg??

    mijn moeder had een q5- syndroom en maakte dus geen bloed cellen meer aan zij had op het laagst een hb van 3,6 en dat is bijna niet te doen...
    het is van belang dat je hb wel echt boven de 6/6,5 is anders kun je gewoon niet functioneren..
    mijn moeder kreeg om de week ook eenbloed transfussie en kreeg idd ijzerstapelingen in haar organen... zij is na 9 jaar dan ook overleden aan haar ziekte.. je kunt het ook een form van leukemie noemen....

    ik zou toch even naareen intenist gaan om uit te pluizen waarom jouw hb gedaald is..

    en maak je niet druk hoor die ziekte die mijn moeder had is zeer zeldzaam dus betrek het niet meteen op jezelf... er kunnen tal van oorzaken zijn. maar laat het wel uitzoeken!!

    succes

    Reageer
    #13

    Bloedarmoede (anemie), een toestand waarbij er sprake is van een te laag gehalte aan hemoglobine (Hb) in het bloed kent heleboel verschillende oorzaken.

    Reageer
    #14

    Nou, daar zijn na al die jaren nog steeds niet achter, maar ik krijg weer eens een borstbeenpunctie misschien wordt ik nou iets wijzer. Toen die tijd hat het de mooie naam sideroachrestische anämie

    Reageer
    #15

    Nou, intussen heb ik weer eens een borstbeenpunctie ondergaan. Zonder roesje doe ik dat nooit meer. Ik spuit me eens in de week Eprex® en slik elke dag trouw Exjade. Intussen heb ik weer een paar zakjes bloed gekregen, zo om de zes weken. Het HB was de laatste keer na 4.1 gezonken. Donderdag krijg ik meer te horen, dan heb ik ook zes weken lang dat Epo gespoten.

    Reageer
Reageer op: hb gehalte


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief