bypass operatie, zwaar infarct

  • #1

    bij mijn vrouw is in augustus een bypass operatie uitgevoerd 3 omleidingen
    in december krijgt zij een zwaar hartinfarct bypass zat op hechting dicht
    wie heeft hier van gehoord of meegemaakt

    Reageer
    #2

    Zeer spijtig dat de behandeling niet volledig is geslaagd.

    Temeer daar deze ingreep alleen plaatsvind in geval van noodzaak. Zonder de behandeling was het op den duur zeker niet goed gegaan.

    Iedere medische ingreep kent risico`s op complicaties. De meest voorkomende tijdens de operatie zijn bloedingen, ongewenste stollingen en infecties. Een hartinfarct tijdens de behandeling kan lethaal zijn.
    De kans op deze complicaties neemt toe als de patient gemiddeld ouder is, het hart al in midere staat is of als een hoofdvat aangedaan is. Diabetes, chronische long- en nierziekten en het feit dat de patiënt voruw is. Bij vrouwen zijn de vaten vaak dunner en zijn ze moeilijker te bereiken.

    Ook na de hartoperatie kan het nog misgaan. Vijf tot 10% van de gebypasste vaten raakt binnen twee weken verstopt als gevolg van een bloedpropje. Nog eens tien procent overkomt dit het eerste jaar.

    Het is aan te raden dit met uw behandelend arts te bespreken, en desnoods vraagt u een second opninie als het antwoord van deze arts u niet bevredigt. De cardioloog heeft de wettelijke verplichting u volledig in te lichten, dus vraag daarom.

    Het is triest maar artsen kunnen geen wonderen verrichten. Artsen maken ook fouten, met en zonder dat er sprake kan zijn van schuld.

    Reageer
    #3

    [b]rakker45 schrijft:[/b]
    [quote]bij mijn vrouw is in augustus een bypass operatie uitgevoerd 3 omleidingen
    in december krijgt zij een zwaar hartinfarct bypass zat op hechting dicht
    wie heeft hier van gehoord of meegemaakt[/quote]

    Reageer
    #4

    Het is belangrijk om te beseffen dat een ook een bypass dicht kan slibben in de tijd.

    Dit geneurt vaker bij patiënten die blijven roken of een onbehandeld hoog cholesterol hebben.

    Een nieuwe bypass operatie is hierna altijd moeilijker en minder vaak succesvol dan de eerste operatie.

    In antwoord op je vraag; ja dit is een bekende complicatie, en of dit aan het slecht handelen van de cardio chirurg ligt of dat het toeval en misschien wel ernstige pech is, is erg lastig te beoordelen.

    Reageer
    #5

    2 bypasses zijn dichtgeslibt na de operatie ivm met vernauwing in de hoofdstam.Bloed heeft via normale weg{vernauwde hoofdstam}zijn weg weer gevonden.Bij 2-de opperatie gekeken of er een stent geplaatst kon worden .Mijn vrouw is nu meteen wel gedotterd maar geen stent.Nu met medicijnen behandeld..Wachten nu opsecond upinion om betere levensverwac te kunne kijgen.Mijn vrouw is 43 jaar oud met 2 opgroeiende kinderen.
    Wat nu.??Pech is geen antwoord/optie.!!

    Reageer
    #6

    Tja, wat nu......dat is een goede vraag. Maar heb er helaas ook geen antwoord op. ik zou in dit geval een second opinion adviseren, maar dat hebben jullie zelf al geïnitieerd. Er zal helaas niet veel anders op zitten dan de second opinion af te wachten.

    Reageer
    #7

    naast een aneurysma aan de hart aorta, hebben die artsen ook een vernauwd hartader gevonden!

    wat komt op mij af? Aneyresma is afgelopen halve jaar niet gegroeid!

    Reageer
    #8

    Dat zul je dan roch met de cardioloog moeten bespreken. Daar kan niemand zo antwoord op geven

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: bypass operatie, zwaar infarct


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief