Bonzend hart in borst

  • #1

    Hallo,

    Zijn er meer mensen die hier last van hebben en weten wat het kan zijn?
    Sinds een tijdje voel ik mijn hart soms ontzettend hard bonzen in mijn borst. Ik zie mijn borst dan gewoon op en neer gaan. Ook is het soms net onder mijn borst of in mijn buik. Soms is het zo hard dat ik er niet van kan slapen. Ik word er ook moe van soms voel ik uren mijn hart bonzen. Heeft dit te maken met stress? Of is het iets ernstigs? En is er iets tegen te doen?

    Reageer
    #2

    meestal is dit gewoon stress. maar je kunt misschien voor de zekerheid gewoon een keertje naar de huisarts gaan, dan kun je het laten nakijken en erover praten.
    Brenda

    Reageer
    #3

    ook ik heb hier de laatste week erg last van. word er dood moe van omdat ik denk dat ik wat aan mijn hart heb. ja je kan zo dood neer vallen. maar mij mankeert niks dus zal het wel over gaan. maar ik vind het een vreselijk gevoel.las ik er echt mee bezig ben krijg ik het nog benauwd ook. dus dit is echt een vorm van hyperventilatie. dus een kwestie van verkeerd ademhalen. gr julia

    Reageer
    #4

    hee hallo!
    ik heb dit als ik me gespannen voel/bij stress. maar ook bij fijne spanning. bijv nieuwe date. dan heb ik een hartslag (nee, niet tijdens de seks;-)) van 95 ofzo. erna, als ik weer rustig ben, kan ik het niet onder controle krijgen, niet snel iig. ik ga dan, denk ik, teveel op mijn ademhaling letten en dat doet er geen goed aan. ben dan geneigt te gaan zuchten. het is een heel rottig gevoel en je wordt er ook bang van. ik ga er donderdag voor naar de huisarts, al is het om gerust gesteld te worden, wat ik hoop natuurlijk. misschien is het hyperventilatie en heeft ze er iets voor.
    sterkte allen!!

    Reageer
    #5

    Onzekerheid, stress, spanning, verliefdheid, angst. Dit kan allemaal de verschijnselen geven dat je lichaam alterter wordt en het bloed sneller wordt rondgepompt om je spieren de nodige energie te geven voor wat je te doen staat.
    Mijn vraag zou zijn: wat voel je op het moment van de hartkloppingen, en wat zou je willen doen als je erover nadenkt. Daar is die hartactiviteit dus voor nodig, om dan dat te doen wat jij denkt dat goed is. Bijv. angst, en dan wil je dus vluchten of terugvechten, en daarvoor moet je je spieren gebruiken en goed opletten dus je hersenen vragen ook energie.

    Reageer
    #6

    Nachtelijke hartbonzen die zo hard zijn dat mijn borstkas er pijn van deed heb ik weg gekregen door het gebruik van magnesium. Citraat is degene die je moet hebben.

    Je kan ook magnesium olie gebruiken maar dat moet je een half uur laten zitten.

    Reageer
    #7

    Hallo!
    Ik heb vaak zo van die perioden dat ik m'n hart even dubbel voel kloppen dan wacht dit even en dan voel ik hem weer normaal slaan. Soms voel ik ook gewoon een harde hartbons, mijn hart klopt verder gewoon normaal. Ik word er soms bang van, moet ik me zorgen maken?

    Reageer
    #8

    Hoe bedoel je magnesium gebruiken? Zijn dat pillen ofso? Ik heb namelijk ook last van een bonkend hart, vooral savonds als ik in bed lig.

    Gr,

    JP

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik herken dit heel goed. Nachten niet slapen omdat je hart maar door bonst. Bij mij is overal naar gekeken en ik word naar huis gestuurd met de mededeling; is onschuldig, kan geen kwaad. Maar ondertussen mis je je nachtrust. Dus zo onschuldig is het ook weer niet. Er schijnen geen pillen voor te zijn. Ik probeer het nu langs alternatieve weg; magnetiseur. Baat het niet dan schaadt het niet. Ben pas 1 keer geweest, dus kan er nog niets van zeggen.
    Maar ik heb veel meegevoel voor iedereen die dit heeft. Je hebt er behoorlijk last van. Er bestaat ook geen patientenvereniging voor mensen met onschuldige hartritme klachten. De medici lijken het de moeite niet waard te vinden omdat het immers onschuldig is? Je moet er maar mee leren leven, hoor ik dan.

    Reageer
    #10
    Reageer
    #11

    Ik lig ook halve nachten wakker van een bonzend hart Ben hypernerveus. Wel blij dit hier allemaal te lezen. Dan weet je dat je niet alleen staat.

    Reageer
    #12

    Momenteel liggend op bed met een bonzend hart wat er lijkt uit te komen.
    Vreselijk! Vooral het idee te hebben de zoveelste nacht wakker te liggen tot je eindelijk van moeheid in slaap val.
    Mij lijkt het niet echt onschuldig..waarom hebben mensen hier last van? Alles is bij mij nagekeken. Niks aan de hand.
    Enigste wat je te horen krijg : stress of niks aan de hand. Erg vervelend!
    Zelf ben ik erg dun en gewicht lijkt er eerder af te gaan als bij te komen helaas. Eet veel en graag ๐Ÿ˜‰ Volgende week voor de zoveelste keer de schildklier laten testen, wie weet is het probleem "hartkloppingen" er ook wel mee opgelost. Schijnt ook te horen bij een snelwerkend schildklier...
    Voor nu? Tja, licht uit en maar proberen te slapen. Sterkte iedereen.. En mocht iemand wat nieuws horen... ๐Ÿ˜‰

    Reageer
    #13

    Ik heb ook last van een bonzend en te snel kloppend hart in rust. Na onderzoeken medicijnen gekregen om mijn hart rustig te houden. Ik slik ivabradine en dat gaat een stuk beter. Als je regelmatig last hebt, zou ik zeker even langs de huisarts gaan. Uit de onderzoeken kwam dat mijn hart te snel klopt en regelmatig op hol schiet 180 slagen per minuut in rust. Je word er heel onrustig van. Ik heb dit nu 3 jaar en hoop nog steeds dat het ooit over gaat.

    Reageer
    #14

    Mijn hart bonst ook zo hard. Ook op dit moment, na het eten. Voel het zelfs van mijn kruin, via mij rug, tot aan mijn billen. En dan lig ik straks in bed, misschien wel weer wakker. Maar ik heb het dus ook overdag. Ik weet dat ik het heb gekregen na langdurige spanning/stress en door chronische hyperventilatie. De stressoren uit mijn leven verbannen en hard aan het werk met mezelf om weer in balans te komen. Alleen dat vervelende bonzen. Als ik mijn tanden net niet op elkaar houdt, dan tikken ze vanzelf al tegen elkaar als mijn hart zo bonst. Oh kon ik maar slapen, dat wakker liggen vind ik nog het ergste. Mijn hart is al verschillende keren beluisterd, een paar keer ecg gehad, bloeddruk en bloedwaardes nagekeken. Alles prima in orde. Ontstressen en ontspannen is het sleutelwoord. Elke dag een half uur de natuur in een ademhalingsoefeningen, meditatie/yoga/mindfulness. Je moet er wat voor doen, maar uiteindelijk heb je er wel wat aan....

    Reageer
    #15

    Een bonzend hart is niet hetzelfde als een te hoge hartslag.
    Bij een bonzend hart voel je je hart enorm slaan, bij een te hoge hartslag slaat je hart veel te snel. Een combinatie van beiden kan wel optreden.

    Reageer
Reageer op: Bonzend hart in borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief