Heb ik een Hartritmestoornis??

 • #1

  Oke ik zal even bij het begin beginnen, in de hoop dat mensen een antwoord hebben, want kan niet zo doorgaan. Toen ik 17 was kreeg ik voor het eerst uit het niets een paniekaanval. Toen ging ik voor het eerst in mijn leven letten op mn hartslag. Raakte altijd in paniek omdat mijn hartslag hoog was. Ben op mijn 18de met paniek naar de spoedeisende hulp gegaan met een hartslag van 130. Aan de monitor gelegen. Niks aan de hand (hyperventilatie). In de jaren erna altijd nog bang geweest voor mijn hoge hartslag. Ondertussen een zware angst en paniekstoornis ontwikkeld. Op mijn 24ste weer met een hele hoge hartslag naar de spoedeisende hulp gegaan. Deze x was er een kleine afwijking te zien op de ecg ( kwam door een longembolie volgens de verpleegster) ik was helemaal in paniek. Totdat de verpleegster weer terug kwam om haar verontschuldiging aan te bieden en vertelde dat het heel onschuldig was en ik waarschijnlijk nooit last zou krijgen van deze kleine afwijking. Maar het kwaad was al geschied. Ik was een paar maanden zo angstig dat ik besloot om naar prescan te gaan. Daar een fietstest, echo van het hart en weer een ecg gehad. Afgezien van de kleine afwijking en hoge hartslag. Niks gevonden. Hart compleet in orde. Alleen mijn conditie was het slechtste wat hij ooit had gezien. Ietswat gerustgesteld ging ik 2 maanden erna naar de huisarts voor een andere klacht. Na het meten van mijn hartslag wou ze toch nog een ecg maken en daaruit kwam weer hetzelfde. Mijn prikkel komt mooi uit de sinusknoop. Alleen hartslag hoog. Toen was ik 25. Nu ben ik 26 en merk ik weer iets raars. Als ik wakker word klopt mijn hart zo snel. Als ik lig ook. Pas als ik rechtop zit, slaat hij enigzins rustig (wat voor mij rustig is) ongveer 90 slagen per min. Als ik lig komt hij erboven. Dit is voor mij zelfs hoog. Ik was 2 weken terug naar de huisarts gegaan voor acute bronchitis en daar schrok ze van mijn hartslag (155) nou moet ik over 4 weken terug naar haar om te kijken wat het kan zijn. Ik kan niks anders meer dan aan mijn hartslag denken, voelen en zit compleet weer in die spiraal. Ik heb in 2 jaar tijd 3 ecgs gehad een echo fietstest en longfuntietest. Zou het nu zin hebben om er nog 1 te maken? Veranderd het binnen die tijd ? Afgezien van de hoge hartslag ben ik voor de rest niet moe, kortademig, duizelig noem maar op. Het is eigenlijk alleen de hoge hartslag waar ik last van heb. En hoe kan het dat als ik lig, mijn hartslag hoger is dan als ik zit. Ik vind dit zo eng. Sorry voor het lange verhaal, maar moest het even kwijt.

  Reactie
  #2

  Het is toch vooral de angst en het feit dat je er speciaal op gaat letten, waardoor je die klachten hebt. Je zou met een psycholoog hierover moeten praten. Nieuwe onderzoeken hebben geen nut. je klachten zijn nog steeds hetzelfde, dus is er niets veranderd.

  Reactie

  Maak je je zorgen of ben je onzeker over je gezondheid?
  En heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum?

  Overweeg dan de mogelijkheid om gebruik te maken van ons kosteloos gezondheidsonderzoek.
  Meer weten?
  LEES VERDER

  doktergezondheidsonderzoek
  #3

  ik snap eigenlijk niet hoe angst een hartslag zo kan verhogen, terwijl ik juist rustig lig. Meestal voel ik eerst mn hart snel kloppen in mijn keel, rug enz. En daarna word ik pas angstig. Niet andersom.

  Reactie
  #4

  dat zou je denken...de angst is er toch al eerst al dan niet met hyperventilatie.
  Angst
  doet meer adrenaline vrijkomen, en dat verhoogt de hartslag

  Reactie
  #5

  dat kan ik best begrijpen ja,  maar kan angst dan ook voor een onregelmatige hartslag zorgen? Eerst een paar min een normale hartslag en daarna ineens een snellere enz. ?

  Reactie
  #6

  Ja dat kan heel goed

  Reactie
  #7

  bedankt voor de reactie! Ik zal me proberen te ontspannen en niet zo veel op mijn hartslag meer te letten.

  Reactie
Reageer op: Heb ik een Hartritmestoornis??
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief