angst hartstilstand

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 18 jaar oud en ik heb een heel ongemakkelijk gevoel rond m’n hart en in m’n borstkas ik heb sinds kort hele erge last van paniekaanvallen omdat ik bang ben om een hartstilstand te krijgen. ik heb de laatste tijd ook last van derealisatie. Ik heb ook een ecg laten maken daar was niks op te zien, en m’n bloeddruk is ook prima, 4 artsen hebben gezegd dat dr niks met me hart is maar ik krijg het maar niet uit me hoofd. Ik ben zo abnormaal bang om een hart stilstand te krijgen, is het mogenlijk om zomaar een hartstilstand te krijgen? Of dat de artsen gewoon iets over het hoofd hebben gezien..

    Reageer
    #2

    Dit zijn klachten die door je angst worden veroorzaakt. Hyperventilatie klachten. Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de psycholoog.
    Doe ook eens de testen op:
    https://www.dokter.nl/zelftesten/angststoornistest/
    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Wil over je angsten/klachten praten? Advies of gewoon een vertrouwelijk gesprek? Of hulp op het moment dat je een angst- of paniekaanval hebt?

    Vraag dan om meer info en stuur een mailtje naar:

    [email protected]

    Reageer
    #4

    Ik weet precies wat je bedoeld. Ik ben nu 38 en ik heb het ook al vanaf mijn 18de. Een angst om heel moeilijk vanaf te komen. Je bent nog zo jong. Probeer er nu iets aan te doen. Je hebt nog een heel leven voor je. Ik kan erover mee praten angst is heel erg. En het wordt alleen maar erger als je er niks aan doet.

    als 4 artsen naar je gekeken hebben kan je ervanuit gaan dat het goed zit met je.

    ik heb het hele pakket, van overslagen tot flodders enz.

    al 20 jaar.....maar nog steeds angstig.

    sterkte!

    Reageer
    #5

    Hallo Romy,

    Klopt.. ik ga ook in therapie maar is 2 maanden wacht tijd.. ik ga nu ook naar de fysio voor ademtherapie maar niks lijkt te werken! ik ga er ook van uit dat er niks met me hart is maar ik heb vaak genoeg gehoord en gelezen dat mensen hun hart plotseling stilstond jong en oud! deze gedachten maakt me echt helemaal gek.. ben ‘blij’ dat er iemand is die hetzelfde gevoel heeft!

    Reageer
    #6

    ik ben ook zo.angstig  .maar prober niet veel denken 'hou  je bezig

    dan vergeet je  soms

     

     

    Reageer
    #7

    Klopt, ik heb het altijd als ik rustig op de bak zit of wil slapen..

    Reageer
    #8

    ik heb het nu heel erg nu ik op de bank met mijn iPad zit. De hele tijd overslagen. Blijft een eng gevoel. Krijg dan ook de neiging om de hele tijd te gaan hoesten. Ik ga ook zo maar naar bed. Want ik vind dit geen prettig gevoel. Ik zou willen er eens een dag niet aan te denken.

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik heb precies hetzelfde ik heb het ook super benauwd druk op m’n borstkas telkens angst dat hij er mee stopt.. pff het zijn echt gedachtes die me de hele dag bezig houden..

    Reageer
    #10

    Ik ben een jongen van 17, en ik heb hier helaas sinds een paar weken ook last van. Vooral om te gaan slapen en niet meer wakker te worden. Bij mij uit dit zich in OCD waar ik echt gek van wordt omdat het zoveel tijd en energie kost. Ik moet ook 2 weken wachten tot ik terecht kan bij een POH-GGZ.

    Reageer
Reageer op: angst hartstilstand


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief