Te hoog cortisol

  • #1

    goedenavond, ik heb onlangs een uitgebreid bloed onderzoek gehad wegens aanhoudende vermoeidheid. En uitbreiding van mijn eczeemplekjes, acne. Hieruit is niks bijzonders gekomen volgens de huisarts. Ik weet dat cortisol iets verhoogd kan zijn in tijden van stress (hetzij mentaal, hetzij inwendige oorzaak). Maar toen ik mijn labuitslag bekeek stond daarop dat mijn cortisol 1060 is. Het bloedonderzoek is rond een uur of vier in de middag afgenomen, ik heb die hele dag niks gedaan en uitgerust.

    Is deze reactie mogelijk door een “stress”? En moet er ook vervolg onderzoek gedaan worden om toch uit te sluiten waar het vandaan komt? Ik ervaar nauwelijks stress, alles loopt de laatste jaren wel zijn gangetje. Ik ben een jonge vrouw van midden twintig. Verder nooit gezondheidsproblemen, mijn bloeddruk is 140/80 en stabiel. Mijn schildklier heeft een TSH van 4,8 en FT4 van 16.

    Ik ben niet aan het doorslaan maar als er toch iets achter lijkt te liggen wil ik dit graag laten uitsluiten. Ik geloof niet dat ik stress ervaar in het dagelijks leven. Welke onderzoeken kan mijn huisarts doen?

    Reageer
Reageer op: Te hoog cortisol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief