Hoge bloeddruk en hartslag oorzaak van migraine?

  • #1

    Sinds een tweetal jaar heb ik last van een hogere bloeddruk en hartslag door bepaalde stressfactoren. Bij de dokter gemeten is het rond de 16/9 met polsslag van rond de 80. Thuisgemeten 13/8 en polsslag 75.

    Sinds diezelfde periode heb ik meer last van migraine. Vroeger eenmaal per jaar, sindsdien bijna elke maand.

    Dokter heeft me een half jaar geleden betablokkers voorgeschreven en zijn de thuiswaarden 11/7 met polsslag van 45-50. Bij de dokter 14/8 en polsslag 70. Sinsdien heb ik gelukkig ook geen migraine meer gehad

    Nu mijn eigenlijke vraag is of migraine kan veroorzaakt worden door hoge bloeddruk en hartslag? Of is het gewoon nog steeds niet bewezen waarom een betablokker ook voor migraine kan werken? Reden is dat ik wel met de betablokkers wil stoppen als de stressfactoren wegvallen en mijn bloeddruk dus wat lager blijft, maar gezien die betablokkers me eigenlijk geen kwaad doen en de migraine wat meer wegblijft, zit ik er ook niets mee in om ze te blijven innemen.

     

    Reageer
    #2

    Ik denk dat de migraine daar toch los van staat. Het inderdaad zo dat betablokkers effectief kunnen zijn bij migraine

    Reageer
    #3

    Bij hoge bloeddruk spelen onder andere insulineresistentie, laaggradige ontstekingen en tekorten aan voedingsstoffen een grote rol. Tyraminerijke voedingsmiddelen, waaronder kaas, kunnen het verergeren. Bij migraine spelen ook je voedingspatroon, darmflora, tekorten aan voedingsstoffen enz een rol. Bétablokkers remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies aan vitaminen en mineralen. Onder andere Q10 en zink. Q10 is onder andere belangrijk voor de insulinegevoeligheid. Geen kwaad kunnen zou ik dus niet zomaar zeggen.

    Reageer
    #4

    Het is maar een lage dosis dat de dokter heeft voorgeschreven, maar ik zal sowieso eens bloed laten trekken.

    Het doet me alleszins al deugd dat ik geen migraine meer heb.

    Reageer
Reageer op: Hoge bloeddruk en hartslag oorzaak van migraine?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief