Sterk wisselende bloeddruk

 • #1

  Omdat ik al langer de indruk had dat mijn bloeddruk sterk wisselt, heb ik eens zelf een bloeddrukmeter aangeschaft en dat klopt idd. Uiteraard zijn alle metingen in rust genomen!!!! Vertel mij dus niet dat het normaal is dat je na inspanning en hogere bloeddruk hebt, dat weet ik, dat staat dus los van deze waardes, want ik heb ze in ruime rusttoestand gemeten.

  Soms is mijn (boven)bloeddruk echt aan de (te) hoge kant, namelijk boven de 130 tegen de 140 aan. Andere keren is hij weer echt laag bovendruk 90 en bijv onderdruk 60.

  Mijn hartslag in rust wisselt ook sterk, soms onder de 60 en soms 90 en alles er tussenin.

  Soms, in stressvolle periodes heb ik een lage bovendruk en een hoge onderdruk, die erg dicht bij elkaar liggen, dan word ik daar echt ziek van. Dan kan ik stikduizelig zijn en soms niet eens meer opstaan.

  Het zal allemaal wel geen kwaad kunnen, want het is niet gevaarlijk hoog of gevaarlijk laag, dus daarom zal geen dokter hier serieus naar kijken, maar ik ben wel chronisch vermoeid en ik vermoed dat deze fluctuerende bloeddruk en hartslag toch ook aangeven dat er iets niet lekker zit in mijn lijf. Normaal hoor je dat mensen of wt hoog zitten of wat laag, of in stressvolle periodes omhoog gaan en verder normaal, maar dat het zo sterk wisselt als bij mij hoor ik eigenlijk nooit. Ik heb dan ook veel last van klachten die erbij horen, waaronder ook sterke duizelingen, waardoor ik ook spontaan kan vallen op straat bijvoorbeeld. Weleens flinke blauwe plekken bij opgelopen.

  Mij is ooit geadviseerd om bloeddrukverlagers te gaan slikken door een arts ivm te hoge bloeddruk, maar dat vind ik een belachelijk advies in mijn geval. Ik vind dat ze eerst maar eens moeten uitzoeken waarom mijn bloeddrukregeling zo instabiel is.

  En waarom kan mijn hartslag in rust zomaar spontaan zo snel omhoog gaan? Ik voel mij dan ook echt rot hieronder, heb er veel last van. Ik ben niet bang om dood te gaan , ben niet bang dat het iets ernstigs is, maar ik heb er veel ongemak van en vraag mij eigenlijk af wat hier de oorzaak van kan zijn.

  Reactie
  #2

  Zoals je zelf al aangeeft is die bloeddruk niet echt verontrustend en hooguit een symptoom.
  Als klacht geef je vermoeidheid. Misschien heb je wel tekort aan bepaalde essentiele voedingsstoffen. Een bloedonderzoek zou daar meer inzicht in geven.

   

  Reactie
Reageer op: Sterk wisselende bloeddruk
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief