Te kort witte bloedcellen 2 keer

  • #1

    Hallo,

    Graag stel ik de volgende vraag. Man van 23 jaar, Nederlandse afkomst. In januari bloed geprikt, mijn witte bloedcellen hadden toen een waarde van 3,2 waarbij 4,0-10,0 normaal is. Afgelopen week opnieuw, de waarde is toen gezakt naar 3,0.

    Overige bloedwaarden (Bezinkingn, Hb, Ht, Erytrocyten, MCV, MCH, MCHC, Trombocyten) hebben allen normale waarden. Waarbij sommigen wel net boven de normale waarden zitten.

    De HA vindt het bloed goed, en maakt verder geen opmerkingen over het blijvende te kort aan witte bloedcellen. Toch is het hebben van een lagere waarde dan 4,0 niet normaal?

    Wie kan mij hierbij helpen?

    Reageer
    #2

    Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de witte bloedcellen dalen...
    Vitamine gebrek, bepaald medicijn gebruik, steeds terugkerende infectie's, auto-immuunziekte e.d.
    Bij dalende waarden zonder bekende oorzaak zou er dan toch gekeken moeten worden wat de oorzaak is

    Reageer
    #3

    Bedankt voor het antwoord Tandor,

    Zou het ook kunnen zijn dat mijn witte bloedcellen standaard te laag zijn? Als dat zo zou zijn zou dat ook moeten blijken uit de uitslagen van voorgaande jaren, deze ben ik van plan op te vragen.

    Reageer
    #4

    Dat zou eventueel kunnen

    Reageer
    #5

    Bij de huisarts geweest. In januari waren witte bloedcellen 3,2. In mei vorig jaar eveneens 3,2. Te laag dus. Jaren geleden was het 8,0. Nu was ik bang dat het een bloedkanker zou kunnen zijn, wat onderverdeelt is in acuut en chronisch. Nu zag ik dat bij acuut de witte bloedcellen lager waren, maar mijn geval lijkt me gezien de tijd zeker niet meer acuut. En bij chronisch is het juist velen malen hoger, dus dat lijkt me ook uitgesloten.

    Wat het wel was wist de huisarts ook niet, het zou kunnen zijn dat ik gewoon lage waardes heb? wat me dan weer vreemd lijkt gezien ik jaren geleden wel normale waardes had. Verder onderzoek leek hem niet nodig gezien de overige bloedresultaten wel goed zijn.

    Reageer
    #6

    Als je onderzocht wilt hebben wat de oorzaak zou kunnen zijn (als die al te vinden is) zou je naar een hematoloog moeten. Maar daar heb je dan een verwijzing van de huisarts voor nodig

    Reageer
Reageer op: Te kort witte bloedcellen 2 keer


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief