Vraagje over vetten in voeding

  • #1

    Vaak staat er op het etiket hoeveel vet erin zit en welke deel daarvan verzadigde vetten is, maar niet hoeveel onverzadigde of transvetten in zitten.

    Hoe weet je dan wat goed is en wat niet? Kun je vanuit gaan dat totaal vetten - verzadigde vetten = onverzadigde vetten? Of werkt het niet zo?

    En hoe zit het met transvetten? Van wat ik begrepen heb is dat transvetten vooral in koekjes, gebakken, snoep, chips etc. zit. Als je die dingen niet eet kan je dan vanuit gaan dat je niet teveel transvetten binnen krijgt?

     

    Waarom wordt vaak niet alle typen vetten op het etiket gezet?

    Reageer
    #2

    Als erop staat hoeveel vet er in een product is en welk percentage daarvan verzadigde vetten zijn, kun je toch makkelijk berekenen hoeveel procent dan de onverzadigde vetten zijn.

    Reageer
    #3

    De rest is dan altijd goede onverzadigde vetten? Geen transvetten?

    Reageer
    #4

    het zijn in ieder geval onverzadigde vetten

    Reageer
    #5

    Google heeft een handige opties voor het inzien van voedingswaarde van verschillende producten. Ik heb een aantal toegevoegd als bijlage.

    Als ik het aantal gram onverzadigde en verzadigde vetten bij elkaar optel dan kom ik niet uit op het totaal aantal gram vetten. Hoe kan dat?

    Bijlagen:
    Reageer
    #6

    Ik heb geen idee. Google kan wel handige opties geven maar het valt en staat met wat een fabrikant op het etiket zet. Ik weet niet wat er allemaal op het etiket staat...en wat de fabrikant er wel of niet op zet.

    Reageer
Reageer op: Vraagje over vetten in voeding


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief