hartoverslag tijdens hardlopen

  • #1

    Ik ben een 14 jarig meisje met een redelijk goede lichamelijke conditie.

    Vanmorgen ben ik gaan hardlopen en na ongeveer een tijdje merkte ik dat ik zeg maar echt wel tegen het randje aankwam van mijn uithoudingsvermogen en conditie. Toen stopte ik even met rennen en liep even. Toen voelde ik dat mijn hard oversloeg en na een paar seconde weer. Daarna geen last meer van gehad. Ik heb verder nooit problemen met mijn hard gehad maar heb wel veel stress. Ik loop nu een paar maanden hard en heb er verder nooit last van gehad. Misschien ging ik gewoon te ver over mijn grens heen? Ik ben bang dat het iets ergs is. Maar dat komt ook omdat ik hypochonder ben. Ik had geen pijn op mijn borst of uitstralende pijn.

    Ik vraag mij af of het hard ook kan overslaan bij gezonde personen?

    Reageer
    #2

    Het is nog maar de vraag of je hart ook echt een overslag had. Doorgaans is dat wat je voelt een hardere slag gevolg door een zachtere en dan lijkt het net alsof je hart overslaat. Dat kan met de ademhaling te maken hebben.

    Soms zijn er wel overslagen, maar daar merk je in de regel zelf heel weinig van, en zijn een onschuldig verschijnsel.

    Reageer
Reageer op: hartoverslag tijdens hardlopen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief