Duizeligheid. Lage hartslag?

  • #1

    Hallo allen,

     

    heb al geruime tijd (lees een aantal jaar) last van duizeligheid. Nou ja ik omschrijf het als duizeligheid maar voelt meer iets als suf en niet aanwezig zijn. Lijkt soms wat op vermoeid.

    Heb ook herhaaldelijk gehD dat ik het gevoel had om tegen de vlakte te kunnen gaan.

     

    Huisarts geweest. Bloed geprikt alles goed. Echter hartslag aan de lage kant.

    Ik sport veel 5 x per week in sportschool. Echter zodra ik bezig ben heb ik nooit deze klachten.

    Mijn vraag is komen deze klavhten doordat de hartslag te laag is en bij t sporten meer slagen maakt?

    Reageer
    #2

    Dat is een moeilijke vraag...Je hartslag moet dan wel erg laag zijn als je daar de klachten van moet krijgen. Is je bloeddruk gecontroleerd? Neem je voldoende calorieen in? Is je bloedsuikerspiegel in orde?  Gebruik je supplementen i.v.m. het sporten? Hoe oud ben je? Hoe hoog is je hartslag in rust?

    Reageer
    #3

    Ja ik
    Gebruik supplementen.
    Eiwit bcaa en multivitamine omega3
    Thats it.
    Bloeddruk is prima.
    Ben 39 jaar. Uit de bloedobderzoek kwam naar voren dat vit b aan de hoge kant was. Dus de multivitaminen heb ik al geruime tijd naar beneden bijgeschroefd. Hartslag was iets van 55 bij meting.
    Ik eet alles wat los en vast zit. Dus aan calorieen geen gebrek.

    Reageer
    #4

    Ben op dit moment weer in de sportschool.  Toen ik de deur uitging voelde ik me weer slap en futloos tegen duizeligzijn aan.  Nergens last meer van nu.

    Reageer
    #5

    Als je al langere tijd intensief sport, is een hartslag van 55 in rust toch niet zo vreemd. Kan me ook niet voorstellen dat je klachten daar vandaan komen. Als het een probleem van je hart zou zijn, zou je met sporten problemen moeten krijgen.

    Je drinkt minimaal 2,5 liter water per dag? Heb je veel stress of spanningen?

    Doe eens onderstaande test al is het maar om het te kunnen uitsluiten...

    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #6

    ik drink voldoende ja, minimaal 3 a 3,5 liter per dag.

    Stress geen sprake van

     

    uit de test komt een score van 37

    Reageer
    #7

    Dat is dan in ieder geval niet de oorzaak.

    Dat maakt het dan meteen wat moeilijker om naar een oorzaak te zoeken. Er zijn 3 dingen die er iets mee te maken zouden kunnen hebben:

    Een dalende bloedsuikerspiegel na inspanning, de bloeddruk die toch op momenten te laag is, of te intensief sporten waardoor tegen een uitputting aanloopt.

    Bloedsuikerspiegel kan worden gecontroleerd worden, voor hartslag en bloeddruk kun je een 48-uur meting vragen. Het zou namelijk kunnen, dat er incidenteel, maar vooral na sporten, iets met je bloeddruk niet goed gaat.

    Reageer
    #8

    Tijdens en na het sporten heb ik juist nergens last van.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ben op dit moment weer in de sportschool.  Toen ik de deur uitging voelde ik me weer slap en futloos tegen duizeligzijn aan   Ik heb deze zin verkeerd geïnterpreteerd.... ik dacht dus bij het verlaten van de sportschool.

    Heb je thuis problemen? Is er sprake van stress/spanningen?

    Reageer
    #10

    Alles eten wat los en vast zit lijkt me niet verstandig. Beter zorgen voor evenwichtige voeding met complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Een stapel brood met een beetje beleg is in dit opzicht minder gezond. Beter zou een andere verhouding zijn van bijv een omelet of maaltijdsalade of bonen en een kleinere hoeveelheid brood. Eet zelf vaak edelgistvlokken, waar onder andere zink en chroom in zitten, wat goed is voor de bloedsuikerspiegel.

    Magnesium en vitamine D zouden misschien goed zijn. Bij vitamine B kan het soms zijn dat als de ene te hoog is de andere te laag is. In een Multi zit meestal weinig vitamine B dus zal niet zo gauw een probleem zijn. Een bloedonderzoek zegt ook vooral iets over wat er in het bloed zit. Slik zelf een zogeheten B50 preparaat, met van de meeste B-vitamines 50 mg, behalve B6 en B12.

    Ben zelf bij een alternatief therapeut die uittest wat mijn lichaam nodig heeft en hij denkt ook mee met mijn eetpatroon. Zo iemand kan net iets vinden waar het knelpunt zit.

    Reageer
Reageer op: Duizeligheid. Lage hartslag?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief