Koud onderbeen en voet

  • #1

    Hallo Tandor,

    vorige week had ik verteld dat ik een week moest rondlopen met een knie die op slot zit.

    Ik word volgende week geopereerd. Nu kwam de arts assistent aan mijn benen voelen. Mijn linker onderbeen en voet voelen ijskoud aan. Mijn bovenbeen voelt normaal aan. Met mijn rechterbeen is er niks mis.

    de arts assistent vond dat er zo'n groot verschil is dat hij de arts erbij riep. Hij vond dat mijn linker onderbeen en voet ook ijskoud aanvoelde. Hij voelde wel mijn slagader in mijn voet kloppen.

    Ik ben vergeten om te vragen waardoor het kwam. Maandag moet ik langs de chirurgie ivm de koude voet/been. Weet je wat dit kan zijn? Voet en tenen tintelen en het voelt iets verdoofd aan.

    Reageer
    #2

    Waarschijnlijk toch een mindere doorbloeding of een afgeknelde zenuw

    Reageer
    #3

    Hoe kan je het verschil merken tussen verstopte ader en zenuw?

    Het is geen vernauwing van beenslagader, want die voelde de arts goed pulseren. maar is het een gevaar als een van je normale aders verstopt/vernauwd is? En zo ja, wat doen ze daaraan? En kan de operatie dan donderdag doorgaan als er een ader verstopt/vernauwd is?

    Reageer
    #4

    Eerst maar eens even maandag naar chirurgie en kijken wat er dan precies aan de hand is.   Het is namelijk moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen

    Reageer
    #5

    vandaag bij de vaatchirurg geweest. Zij vertrouwde mijn doorbloeding in mijn onderbeen en voet niet.

    Vanmiddag echo gehad en drukbandmeter gekregen. Vanmiddag heeft de arts gebeld. Hoef geen spoedoperatie. Vandaar dat ik alsnog donderdag geopereerd word.

    Ze denken dat er een zenuw beklemd is. Hoe lang kan het duren voordat de zenuw weer hersteld is?

    De orthopeed zelf heeft de mri nog nagekeken. Mijn meniscus is helemaal naar binnen geschoten en mijn voorste kruisband zit eraan vast. Kruisband is nog wel heel.

    Reageer
    #6

    Dat is een vraag die ik helaas niet kan beantwoorden....

    Reageer
    #7

    ik ben vorige week geopereerd aan mijn voet, uitstekend botje bij mijn grote teen is verwijderd. Ik heb een zenuwblokkade gehad voor de narcose . Die heeft er ruim 36 uur ingezeten voordat ik mijn gevoel weer terug kreeg. Alleen heb ik sindsdien een heel koud onderbeen en voet, en mijn voetzool prikkelt heel erg ( slapend gevoel ) de hele dag. Gister hiervoor extra naar de orthopeed geweest maar met een testje door in mijn teen te knijpen zei hij dat de doorbloeding goed was. Volgende week moet ik naar mijn eigen orthopeed en dan moet het gevoel wel minder zijn zei he. Hij maakt zich totaal niet ongerust dat er iets is maar ik eigenlijk wel. Het voelt alsof er iets bekneld zit....! Heeft u misschien een ander idee

    Reageer
    #8

    Eest maar eens naar je eigen orthopeed en dan kijken wat die ervan zegt

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb een ijskoud gevoel in mijn rechter onderbeen maar voelt niet koud aan

    Reageer
    #10

    Ga dan eens met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #11

    voet voelt koud aan, ook wat onderbeen en ook tinteling voet, dit alles neemt toe gedurende de dag.

    Ik gebruik  Wietpasta om pijn(irritatie) te verzachten.

    Of is er wat anders??

    Reageer
    #12

    Misschien een idee om eens met de klacht naar de huisarts te gaan?

    Reageer
    #13

    Hier het zelfde probleem maat dan in rechter been. Na zenuwblokverkeerd te hebben gezet. Ook bij vaatchirurg geweest en gelukkig ook niet de hoofdslagader verstop. Maar aangezien ik zo veel onderzoeken had gehad op 1tje na niet.

    De vaat cirurg wouw een scan van mijn rug hebben om te kijken of ze daar iets op zagen. Nu blijkt het dat ik een hernia heb en dat die eventueel de boos doener kan zijn van de problemen in me onderbeen.

    Reageer
Reageer op: Koud onderbeen en voet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief