Gember goed bij hoge bloeddruk?

 • #1

  Dit jaar is bij mij een te hoge bloeddruk (zowel boven- als onderdruk) vastgesteld. Omdat ik pas 40 ben en mijn bloeddruk niet ernstig verhoogd is, wilde mijn huisarts me nog geen medicatie voorschrijven. Zelf wilde ik toch graag proberen om mijn bloeddruk wat te verlagen (komt ook in de familie voor), en ik probeer dat nu te doen door middel van voeding. Ik had gelezen dat gember goed zou zijn tegen hoge bloeddruk, en begin mijn dag tegenwoordig met zelfgemaakte icetea van water met verse citroen en verse gember. Nu zei een vriendin van mij echter dat gember juist níet goed is als je een hoge bloeddruk hebt. Een tijdje googelen maakte me ook al niet wijzer, op de ene site wordt gezegd dat gember goed is bij hoge bloeddruk, op de andere juist weer niet. En de betrouwbaarheid van een advies is vaak ook lastig te checken. Daarom stel ik nu hier mijn vraag,  in de hoop dat iemand weet hoe het nu echt zit met gember en hogebloeddruk. Alvast bedankt voor je reactie!

  Reactie
  #2

  De meningen zijn er inderdaad over verdeeld. Het zal ook vooral afhankelijk zijn waardoor de hoge bloeddruk wordt veroorzaakt.  Je kunt het allicht uitproberen..

  Reactie
  #3

  Goed om met je voeding te beginnen. Daarbij ook zorgen voor een stabiele  bloedsuikerspiegel. En vergeet ook de magnesium niet, beter wel een organische verbinding. Gember versterkt, net als bepaalde andere kruiden en ook alcohol en smaakversterker de werking van zogenaamde biogene aminen, stoffen als histamine en tyramine. Tyramine zorgt voor een lichte vernauwing van de bloedvaten en verhoging van de bloeddruk. Zelf krijg ik koppijn van gember. Tyramine zit onder andere in kaas en zuurdesem.http://rinekedijkinga.nl/veelgestelde-vragen/voedingsadvies-bij-hoge-bloeddruk.html

  Reactie
  #4

  Dank voor jullie reacties Tandor en Catootje! Als de meningen zo verdeeld zijn, is het misschien gewoon het verstandigst om het juist niet dagelijks te gebruiken zoals ik nu doe. Een mens kan best leven zonder gember tenslotte ;). En Catootje, dank voor de tips!

  Reactie
  #5

  ik zit met dezelfde probleem. Alleen mijn bloeddruk is enorm hoog. Medicatie gekregen, maar denk zelf niet hoog genoeg, want mijn bloeddruk is nog steeds hoog. Sinds na de zomervakantie ben ik zo vaak langs geweest bij de huisarts. Alleen weten ze niet waardoor en stellen het maar uit. Ik drink ook gember, dus nu ga ik ook twijfelen. Ik ben 36 jaar, dus eigenlijk veelste jong voor een hogebloeddruk. Weet nu eigenlijk ook niet wat ik kan doen.

  Reactie
  #6

  Vraag een verwijzing voor de cardioloog. dat is de specialist voor hoge bloeddruk

  Reactie
  #7

  Beste mensen,

  ik heb ook jaren hoge bloeddruk en slik ik medicijnen,

  ik drink ook Gemberthee, heb ik aan Apotheek gevraagd of goed is? volgens hun helemaal geen probleem.

   

  A

  Reactie
Reageer op: Gember goed bij hoge bloeddruk?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief