Herstellende

  • #1

    Goeiemorgen,

    Ik ben in november thuis komen te zitten met angst klachten vooral voor hart en vaatziekten. Ik ben in februari onderzocht door cardioloog en niks aan de hand. Nu ben ik weer aan het werk en ik merk dat me conditie 0 is. Ik doe lichamelijk werk. Nu heb ik als ik werk of wandel/beweeg. Heel erg last van hartoverslage. Ik maak me hier nu erg zorgen over. Waar kan dit ineens vandaan komen. In rust heb ik nergens last van. Alleen als ik beweeg. Kan iemand me helpen. Was zo blij dat er niks was en nu dit weer.

    Reageer
    #2

    Wat zijn er voor onderzoeken gedaan door de cardioloog?

    Hoe oud ben je?

    Reageer
    #3

    er is een ECG gemaakt en een echo.

    Ik ben 31 jaar oud

    Reageer
    #4

    Voor je algehele gezondheid is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zo is een stabiele bloedsuikerspiegel belangrijk. Beste is om geraffineerde suikers en witmeel zoveel mogelijk te vermijden en bij elk eetmoment te zorgen voor voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Schommelingen in je bloedsuikerspiegel kunnen voor allerlei ontregelingen in je lichaam zorgen. Daarnaast kunnen er andere dingen spelen. In producten als kaas, eieren, chocolade zitten stoffen, biogene aminen, zoals histamine en tyramine, die kunnen zorgen voor ontregelingen van je zenuwstelsel en je bloeddruk kunnen ontregelen. Bepaalde kruiden en ook smaakversterker versterken het effect van die biogena aminen.
    Verder reageert niet iedereen even goed op koffie en van de kunstmatige zoetstoffen kan je maar beter afblijven.
    Dan kan het nog zijn dat je bepaalde tekorten kan hebben in je lichaam. niet alles is trouwens te meten in het bloed. Je kan denken aan stoffen als magnesium (beste wel een organische verbinding), zink, vitamine b en d, omega 3.
    Een rustige ademhaling is trouwens wel belangrijk. Veel mensen ademen te hoog en te frequent. Dan zou bijv yoga kunnen helpen ontspannen.

    Reageer
    #5

    Het is mogelijk dat er iets met je ademhaling niet helemaal goed gaat en je gaat hyperventileren.

    Doe daarom eens de test op:  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Daarnaast zou je de huisarts kunnen vragen voor een onderzoek met een eventrecorder voor je hart.

    Reageer
    #6

    Dank jullie wel,

    De huisarts zegt dat ik onderzocht ben en het niks met me hart is. Hartoverslagen zijn in de regel niet gevaarlijk zegt hij. Het heeft er mee te maken dat ik in een stress periode heb gezeten/zit en dat dit een uiting van me lichaam is.

    Reageer
    #7

    Dat zou natuurlijk heel goed kunnen...

    Reageer
Reageer op: Herstellende


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief