bang voor hartaanval

  • #1

    Hallo ik ben een meisje van 20 jaar.
    En ik heb de laatste tijd veel last van een druk op mijn borst en soms ook steken ik heb vaak ook pijn in mijn nek, schouders, armen, kaak, rug.
    Ik ben ook vaak moe, als je mij laat doen slaap ik dikwijls tot de middag of of val ik 's avonds na school op de zetel in slaap. Wat daarvoor niet veel gebeurde. Ik slaap veel meer als voordien en als ik opsta ben ik nog steeds moe en raak ik amper uit mijn bed.
    soms heb ik het gevoel dat mijn hoofd wat lichter word of heb ik last van lichte hoofdpijn waar ik normaal helemaal geen last van heb. Ik heb het gevoel dat mijn hartslag in rust ook hoger is als normaal maar dat kan ik mij gewoon inbeelden.
    Nu stress ik wel snel om de kleinste dingen en raak ik snel in paniek. En heb ik de laatste tijd veel werk voor school.
    Ik ben ook extreem bang om iets aan mijn hart te krijgen.

    Mijn zus is enkele jaren geleden heel onverwacht gestorven aan een hartstilstand.
    En nog niet zo lang geleden is een goede vriend van mij plots gestorven aan een hartaandoening waarvan hij niet eens wist dat hij die had
    En dan begin je natuurlijk ook ineens vanalles te voelen en in te beelden.
    Nu mijn dokter heeft nog nooit iets abnormaal opgemerkt aan mijn hart. Maar hetzelfde geld voor mijn zus en goede vriend.
    Waarsschijnlijk zit het allemaal in mijn hoofd en is de stress en de angst nog de grootste reden maar ik ben toch graag zeker.
    Ik vind dat maar eng dat je zomaar ineens dood kan vallen, of een hartaandoening kan hebben zonder het te weten.

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je toch vooral last hebt van angst en spanningen. Dat kan de klachten veroorzaken. Doe eens de test op:  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Soms kunnen er wat tekorten spelen. Zoals magnesium (beste een organische verbinding), zink, vitamine b en d, omega 3 en nog meer stoffen. Die zijn belangrijk voor je hele lichaam en welbevinden, ook voor je hart. Bij stress verbruik je meer en kunnen lichaamsfuncties licht verstoord worden en bij tekorten ben je ook stressgevoeliger.
    Belangrijkste is natuurlijk een verstandig eetpatroon met zo min mogelijk geraffineerde producten. Een schommelende bloedsuikerspiegel, een euvel dat ontstaat door het westerse eetpatroon kan vele klachten geven, zoals ontregelingen van je neurotransmitters en hormonen.
    Een rustige ademhaling is natuurlijk wel belangrijk. Bij stress en ingespannen bezig zijn ga je vaak oppervlakkiger en frequenter ademen.

    Reageer
Reageer op: bang voor hartaanval


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief