brandende voeten

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Hallo, ik heb al een paar jaar last van ontzettende brandende voeten, zeker als het wat warmer word en ik wat veel loop. Kan dan ook bijna niet meer lopen als ik even gezeten heb en ik moet weer opstaan dan lijkt het net alsof ik op duizenden naaldjes loop, zo erg prikt dat dan. Zit het liefst de hele dag met mijn voeten omhoog of in een koudwaterbad Vooral ’s nachts ook heel lastig omdat ze dan zo warm zijn dat ik er niet van kan slapen.
  Heb al van alles geprobeerd, van zooltjes tot voetenbadjes, creme’s en etc. Niets helpt. HEt is heel vervelend want lekker wandelen of winkelen is er niet bij.
  WIe kan mij helpen??
  groetjes diana

  Reactie
  #2

  Heb jij soms last van overtollig eelt? Of juist helemaal geen eelt? Het is een vraag.

  Reactie
  #3

  Van brandende voeten heb ik al jaren last. De laatste tijd zijn ze ook opgezet, veel vocht en dikke enkels. Ik heb nu een kuur gekregen van 8 weken tegen schimmelinfectie. In eerste instantie is dit niet aangetoond. Het blijkt dus vrij diep te zitten. De voeten zien er beter uit na 2 weken behandeling en zijn iets minder stijf. Het branden is nog niet over. Lopen gaat erg moeilijk en is pijnlijk. Ook te lang zitten is pijnlijk en geeft steken in enkel en tenen. Ik maak deze kuur af, dus nog 6 weken, en ik zal het resultaat hierna geven.
  Heb je hier misschien ook last van? Graag hoor ik het.

  Reactie
  #4

  Hallo
  reaktie op branden de voeten .. ik weet er alles van het is erg vervelend .. en dagje er op uit gaan is geen pretje ..
  wat ik wel eens gebruikt zijn gelzooltjes.. bij mij duurt het dan iets langer voor dat mijn voeten gaan branden .. het is hulp midel die mij wel enig sinds help .. zelf ben ik al helle lange tijd op zoek naar op oplossing .. hoop dan keer iets te vinden wat mij en de mede mensen die er ook last van hebben kan helpen ..

  het is vaak koelen de voeten .. en dan gaat het wel weer even .. maar dan bedoel ik ook even!!

  groetjes

  Reactie
  #5

  vorige week tijdens wandelen heb ik een vreselijke pijn in mijn voorvoet gekregen en krap in 2 tenen. Ik heb deze kwaal al jaren maar nu was het na 1 uurtje lopen zo erg dat ik niet meer verder kon van de pijn. Draag al jaren zolen van podoloog. Weet iemand wat dit precies is en of er iets aan te doen is

  Reactie
  #6

  Goedenavond,ik heb sinds een half jaar aan mijn rechter-ondervoet hevige brandende pijnen.Ik gebruik Voet-Fris om te koelen,ook regematig Klovenzalf ,om uitdrogen van de plek te voorkomen.Wanneer ik echt niet kan lopen gebruik ik een Ibuprofen-spray…..ik spray wat op een hand en dan breng ik het aan op de pijnlijke plek.Over gaat het niet en ik denk dat het bij mij een zenuwpijn is,ik heb meerdere zenuwpijnen op mijn lichaam,vandaar.Ik blijf doorzoeken en als ik weer nieuws heb dan hoort u van mij.

  Reactie
  #7

  Ik blijf ook proberen en ik vijl nu iedere ochtend mijn voetzool(hak) en een indringende crème erop.Ik moet zeggen dat het branden minder wordt.Ik haalde wel altijd eelt weg,maar nu veel vaker.Lipido-crème is ook heel erg goed om te voeden.(drogist)
  Want het is en blijft een pijnlijke zaak.

  Reactie
  #8

  Het valt mij op dat Roemenië de halve drogisterij gebruikt. Voor van alles en nog wat heeft hij of zij een smeerseltje. Hoe zit dat precies Roemenië?

  Reactie
  #9

  Graag een juiste reactie, anders dien ik een verzoek ik tot ban wegens sluik reclame. Roemenië zit hier zijn eigen portemonnaie te vullen onder het mom van anonieme adviezen.

  Reactie
  #10

  Geachte mevr.Lenny,doe wat je niet laten kunt en dit bedoel ik nu:dat ze mensen toelaten zoals u vol van achterdocht.Ga maar een klacht indienen,mijn zegen heeft u.
  Ik weet zelf wie ik ben en altijd te goeder trouw.Misschien eens aan jezelf werken….?

  Reactie
  #11

  Heb je weleens de gehwol verkoelende creme gebruikt? daar heb ik baat bij.

  Reactie
  #12

  Hallo

  ja meis branden de voeten zijn erg lastig k heb er zelf al 6 jaar last van .. en wat ik wel eens gebruik dat is lamisil .. dat is kuur die je af moet maken .. en dan gaat aantal weken goed .. je moet niet de crem nemen maar spuitflesje
  ik hoop dat jou ook zal helpen .. of je kan kijken voor kaneel in legzooltjes .. heb ze zelf nog niet uit geprobeert maar ga wel proberen heb ze bestelt

  gr v petra

  Reactie
  #13

  Ga eens naar een Podoloog.Dat heeft mij enorm geholpen.
  Vandaag aan de dag is er ook een Voetenpoli in het Academisch ziekenhuis Utrecht.

  Reactie
  #14

  Worden deze berichten ook gecontroleerd,
  ik lees hierboven toch wel heel vervelende opmerkingen naar ene Roemenié toe en misschien wordt het door hij/zij heel goed bedoeld.
  Ik zou wat meer zorgvuldiger met elkaar omgaan, het is zo makkelijk om per e-mail iemand uit te gaan kafferen.En waar kan ik een klacht indiene wanneer ik iets lees, wat niet zo mooi is…?

  Reactie
  #15

  Ik kan het zelf amper geloven maar pe toeval ondekte ik dat een banaan eten helpt tegen brandende voeten.
  ik heb het zelf niet zo heel erg, alleen ’s avonds en in bed. Maar het is over als ik in de loop van de dag een banaan eet. Makkelijker kan het niet!
  Succes!
  Groeten,
  Ineke

  Reactie
Reageer op: brandende voeten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief