Ontstoken vingernagel – Hoe te behandelen?

  • #1

    Hallo iedereen,

    De laatste tijd heb ik, als ik mijn nagels in de hoekjes te kort afknip, gelijk een ontstoken nagel. Dit komt door mijn te lage weerstand, hoogstwaarschijnlijk door mijn lange pijnstiller/medicatie gebruik (onvermijdelijk).

    Nu vroeg ik mij af wat de beste behandeling is tegen de onsteking, naast het pus eruit duwen, ontsmetten en een pleister eroverheen tegen verder vuil.

    Ik sluit een foto bij van mijn huidige ontstoken nagel. Ik waarschuw wel, het is geen mooi gezicht!

    Reageer
    #2

    Om te beginnen zou ik de nagels niet meer zo kort maken....
    Baden in Badedas Classic of Biotex is de beste remedie.

    Reageer
    #3

    @Tandor

    Ik knip ze niet expres kort af. Op de enige momenten dat ik ze kort af knip, is wanneer de nagel afgescheurd is en recht geknipt moet worden. Normaal houd ik mijn nagels middel-lang, of ik knip ze kort, maar dat er nog wel wat nagel overblijft (en dat je dat ook duidelijk ziet!).

    Nu blijkt dus dat mijn huid ook helemaal kapot is rond die plek, erger dan normaal. Is het dan nog verstandig om die middelen te gebruiken?

    Reageer
    #4

    inderdaad, tweemaal daags 10 minuutjes in lauwwarm water met badedas classic, dat mag ook als het een open wond is. Verder denk ik dat je geen pleister moet plakken maar dat weet ik niet zeker.

    Reageer
    #5

    Je moet er in ieder geval voor zorgen dat je in hoeken niet te kort knipt. Anders blijf je dit probleem houden. Het zou zelfs een keer tot een botontseking kunnen leiden.
    Zoals Anoniem schrijft: 2 x per dag ca 10 minuten baden. Geen pleister gebruiken.
    als de ontsteking erger wordt, ga dan naar de huisarts.

    Reageer
    #6

    trekzalf gebruiken... trekt de ontsteking eruit

    Reageer
Reageer op: Ontstoken vingernagel – Hoe te behandelen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief