22 en vocht in benen

 • #1

  Hallo allemaal

  Ik ben 22 en heb last van vocht in m'n onder benen
  wie weet hoe ik dit weg krijg ik heb al allemaal soorten groentes geprobeert die vocht afdrijvend zijn maar dit helpt maar een beetje.
  gr marc

  Reactie
  #2

  hiermee moet je echt even naar de huisarts gaan.
  controle, hart, nieren, lever en bloedvaten is noodzakelijk.
  als dat allemaal goed is kun je pas zelf middeltjes gaan proberen b.v.
  Solidago van Dr.Vogel.
  maar eerst dus een aandoening uitsluiten.
  groetjes, Brenda

  Reactie
  #3

  Bij oedeem is of de hoeveelheid vocht die in het lichaam aanwezig te groot, of de verdeling van het aanwezige vocht kan abnormaal zijn. Combinaties treden ook vaak op. De controle over de waterbalans wordt gedeeld door diverse organen. Een belangrijke rol is er daarbij voor de hypothalamus, het hart en de nieren weggelegd.

  De hoeveelheid extracellulair vocht wordt bepaald door een aantal factoren: De hydrostatische druk in de venen en capillairen maakt dat intravasculair vocht naar buiten wordt geperst door de vaatwand; De vaatwand is wel doorlaatbaar voor water maar niet voor grote moleculen zoals eiwitten; Deze oefenen een colloïdosmotische tegendruk uit waardoor ze weer water uit de weefsels aantrekken; De druk in de venen wordt bepaald door de vullingsgraad daarvan, en stijgt als er defecte kleppen in de venen zijn (spataders) of als het hart het aanbod van terugvloeiend bloed niet goed kan opnemen door welke oorzaak dan ook; Spieren, vooral in de benen en in de kuiten drukken bij contractie de venen leeg en pompen de inhoud richting hart - bij functionerende kleppen; Vocht tussen de cellen en weefsels in wordt verzameld in lymfecapillairen die samenkomen tot lymfebanen die uiteindelijk (in de borstkas) uitmonden in een vene.

  Met behulp van deze kennis zijn de meeste vormen van oedeem te verklaren.
  Oorzaken gegeneraliseerd oedeem: Renaal. De nieren zijn niet in staat om voldoende vocht uit te scheiden en het lichaam houdt teveel water vast; De nieren houden eiwitten niet voldoende tegen (nefrotisch syndroom). De colloïdosmotische druk in het bloed daalt en het hele lichaam wordt oedemateus. Cardiaal. Het hart kan door een instroombelemmering, een uitstroombelemmering of een defecte pompwerking niet voldoende veneus terugvloeiend bloed verwerken. De veneuze druk stijgt en er treedt meer vocht uit het vaatstelsel. Er treedt oedeem op vooral van de onderbenen en de laagliggende delen van het lichaam. Hepatisch. De lever is niet meer in staat om de eiwitten in het bloed aan te maken die voor de colloïdosmotische druk zorgen (cirrose, leverfalen bij alcoholisme of vergiftigingen).

  Ook veel overigens gezonde mensen hebben een merkbare opzwelling van de voeten, vooral als ze ouder zijn, overgewicht hebben, veel lopen of staan, spataders hebben of als het warm is. Dit heeft geen grote betekenis.

  Behandeling voor de zwelling van de benen zelf is zelden nodig, aangezien deze in de meeste gevallen alleen cosmetische klachten geeft. Als de oorzaak kan worden aangepakt, gaat het met het oedeem ook vaak beter. Vaak kunnen zogenoemde diuretica (plaspillen) verlichting bieden. Maar niet in alle gevallen helpt dit. Het is ook met het oog op bijwerkingen sterk af te raden om alleen voor de kosmetiek plaspillen te gaan gebruiken. In ernstige gevallen zonder behandelbare oorzaak kunnen maatregelen als hoogleggen, zwachtelen en het dragen van steunkousen worden geprobeerd.

  Reactie
Reageer op: 22 en vocht in benen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief