Minder kracht hand

  • #1

    Ik heb sinds een paar jaar minder kracht in mijn hand, snel vermoeid en stijf gevoel in mijn hand. In het begin ook soms tintelingen in mijn pink. Twee jaar geleden heb ik mijn sleutelbeen gebroken, daarna zijn de klachten ontstaan. Het lijkt erger te worden, dus daar maak ik me zorgen om. Huisarts en fysiotherapeut concludeerden dat spieren in mijn hand kleiner zijn tov linker hand. Kan de botbreuk oorzaak hiervan zijn? Is het aannemelijk dat de kracht daardoor verder afneemt? volgens de huisarts is dit niet het geval, toch ervaar ik wel steeds minder kracht en maak ik me daar zorgen over. Iemand ervaring met dit soort klachten?

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Je zou je huisarts een verwijzing naar een neuroloog kunnen vragen.
    Die kan een EMG aanvragen om te kijken of je spieren wel goed aangestuurd worden.
    Als er bij de breuk een zenuw is beschadigd, kan het zijn dat aansturing naar de spieren niet goed door de zenuw wordt doorgegeven.
    Dan krijg je atrofie en bijbehorend krachtverlies.
    Als je weet of de spieren en zenuwen nog goed werken,weet je ook of het zin heeft ze verder op te trainen.

    Reageer
    #3

    En kan zoiets voor extra klachten of blijvende schade zorgen? Ik ben bang dat er iets gekneld wordt in mijn schouder, dat daar misschien de klachten vandaan komen.

    Reageer
    #4

    Ja,dat is wat ik bedoel,dat er iets bekneld wordt.
    Als dat zo is, kan er idd blijvende schade ontstaan.
    Daarom zou ik er dus mee naar een neuroloog gaan,om te laten checken of er zenuw schade is.
    Die kan je dan verder helpen met wat er aan gedaan kan worden,of je daarvoor bij een orthopeed of een neurochirurg zou moeten zijn.

    Reageer
Reageer op: Minder kracht hand


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief