dikke en stijve vingers

 • #1

  hallo,

  ik heb sinds 5 wken last van mijn middelvinger en ringvinger. de middelvinger was 5 wken geleden eigenlijk zomaar dik en stijf toen ik smorgens wakker werd? ben naar huisartsenpost geweest en zij kon niet direct vertellen wat het was,maar gaf me ontstekingsremmers mee. Dat werkte goed, het zakte weer af, maar ja na een paar dagen nadat ik was gestopt met die pillen kwam het weer terug.

  Ben weer naar eigen huisarts geweest en weer ontstekingsremmers gehad, werkte ook weer goed met vervelende bijwerking maar ach. En weer een paar dagen nadat ik gestopt was kwam het terug. Mijn huisart dacht aan een triggerfinger trouwens.
  Hij zei ook als dit niet werkt dan moet je onder het mes.

  ja dus toen het weer dik en stijf werd begon het te kriebelen van ojee nu dus onder het mes!

  Maar ben weer terug naar huisarts gegaan, maar nu zat er een vervangster van mijn huisarts en die dacht dus misschien reuma of artrose en heeft mij foto's en bloedtest laten doen.

  Heb week later gebeld voor uitslag en dit was allemaal in orde dus geen reuma of artrose!
  De vervangende huisarts zei dat het misschien een tijdelijk iets was en misschien nu weg bleef omdat ik zei dat ik er nu geen last van had.

  Maar ja werd vandaag wakker en ja hoor weer dik en stijf,ja wat moet ik hier nu mee? huisarts weet het niet en denkt dat orthopeed het ook niet weet. Ja ik wil er wel vanaf als het zou kunnen!

  Hoop dat jullie dit misschien herkennen en wat tips of ideeen hebben? want het betreft ook nog eens mijn schrijfhand en heb hier veel hinder van.

  Reageer
  #2

  Zoals je zelf beschrijft, betreft het je schrijfhand en heb je hier veel hinder van.

  Kan het zijn dat de klachten juist ontstaan door overbelasting van deze vingers mogelijk door een incorrecte schrijfhouding van de hand.

  Als je dus veel schrijft, is het dan wellicht een idee een goede vulpen te gaan gebruiken die licht en gemakkelijk schrijft, waarbij de schrijfvingers meer worden ontzien zodat de irritatie door de overbelasting uitblijft.

  Deze behandeling beperkt zich tot het herkennen van de oorzaak en het voorkomen van symptomen. Dit heeft sterk de voorkeur boven het behandelen van symtomen.

  Reageer
  #3

  bedankt voor je reactie. moet je helaas teleurstellen met het idee wat je geeft,want ik schrijf heel weinig, dus daar zal het niet aan liggen.

  wilde alleen aangeven dat ik het goed vervelend vind omdat ik juist linkshandig ben!

  Reageer
  #4

  Het zou een vorm van reuma kunnen zijn. Wat de beste combinatie medicijnen is, kan de reumatoloog je vertellen.

  Reageer
  #5

  De bekendste vorm van ontstekingsreuma is reumatoïde artritis (RA). In de volksmond worden RA en reuma vaak door elkaar gehaald. Bij onstekingsreuma raakt het gewrichtskapsel ontstoken en kunnen ook het kraakbeen en het bot worden aangetast. De onsteking heeft pijn, bewegingsbeperking en uiteindelijk ook gewrichtsbeschadiging, waaronder artrose, tot gevolg. De onstekingen kunnen het gevolg zijn van een ontregeld immuunsysteem (bijvoorbeeld RA), of onderdeel van een systeemziekte waarbij ook andere organen zijn betrokken (bijvoorbeeld SLE) of kunnen in combinatie met een andere aandoening voorkomen (bijvoorbeeld artritis psoriatica) Onstekingsreuma wordt behandeld met medicijnen die de onsteking remmen, vaak door het immuunsysteem te onderdrukken. Bijwerkingen van deze medicijnen kunnen ernstig zijn omdat het lichaam veel bevattelijker is voor infecties. Daarnaast is er nog de bacteriële vorm van gewrichtsontsteking die wordt behandeld met antibiotica.

  http://www.reuma-stichting.nl/informatie/over_reuma.html

  Reageer
  #6

  bedankt voor de reacties.

  maar zoals ik al in mijn 1e berichtje heb geschreven is het volgens bloeduitslagen en foto's GEEN REUMA OF ARTROSE!

  dus ja wat is het dan?

  graag jullie reacties

  Reageer
  #7

  Misschien slaap je op je armen en sluit je de doorbloeding af waardoor de armen stijf worden?

  Reageer
  #8

  ik slaap ook niet op mijn armen...dus dat kan het ook niet zijn..gewoon in mijn handen, voor de rest niet..tja het blijkt een moeilijk geval merk ik al?

  ik ga maar afwachten tot 24 juni totdat ik naar een speciale hand en polsclinic kan, misschien dat zij weten wat het is..

  in ieder geval bedankt,

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik rook heeel af en toe, misschien 3 in de week, ben een gezelligheids roker.
  En beweging krijg ik echt genoeg, ik loop de hele dag vanwege mijn werk..
  Ik zwem en loop erg veel, en heb een heerlijk leven...alleen dit is wel beetje vervelend..

  grtjs margita

  Reageer
  #11

  Bij mij is een nekvernauwing geconstateerd. De neuroloog zei tegen mij vernauwing en in zijn terugkoppeling naar huisartst stond vermeld een serieuze hernia... Al maanden heb ik 's nachts dat mijn arm/hand pijnlijk en dik was. Nu sinds zaterdag mijn linkerhand ook vervelend..
  Een check up heb ik ook al gehad en daar is niets uit gekomen. Alle klachten die ik dus heb zijn allemaal naar de hernia terug te brengen..

  dus probeer bij de huisarts een doorverwijzing te krijgen naar neuroloog, misschien is het een knelling van zenuwen...

  groetjes en succes

  Reageer
  #12

  Wat voor jou geldt, hoeft niet voor een ander met dezelfde symptomen te gelden, maar dank voor je uitleg en je advies. Ik denk dat de huisarts goed kan inschatten wanneer een verwijzing naar een specialist gewenst is, zoals bij jou het geval bleek. Gelukkig maar dat er huisartsen zijn!

  Reageer
  #13

  Niets aan de hand? Integendeel! Maar liefst 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben artrose. Daarvan hebben 400.000 mensen artrose in de handen, vaak met verstrekkende gevolgen. Over handartrose was tot nu toe weinig bekend. Dr. Margreet Kloppenburg bracht daar verandering in. Bekijk de film over handartrose. En tot 25 maart heeft u de kans uw vraag over handartrose voor te leggen aan dr. Kloppenburg.

  http://www.reumafonds.nl/actueel/nieuwsoverzicht/Onderzoek-handartrose.aspx

  Reageer
  #14

  Ik heb al sinds 2003 regelmatig 's ochtends een kromme middelvinger. Na wat bewegen, waarbij er volgens mij steeds een peesje ergens overheen schiet, gaat het weer goed. Sinds deze week is de vinger echter de hele dag stijf en pijnlijk bij bewegen. Dit komt doordat hij dik is. In 2003 heb ik het een keer bij de huisarts gemeld, maar die wilde het toen aanzien. Ik wacht ook nu maar even af. Bewegen en hoog houden lijkt iets te helpen. Als iemand nog suggesties heeft graag!

  Reageer
  #15

  Dat lijkt een 'triggerfinger' te zijn.

  Reageer
Reageer op: dikke en stijve vingers
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief