Snel pijn en stijfheid rechterhand

  • #1

    Een tijd lang dronk ik thee uit een groot en zwaar glas die ik vasthield met mijn rechterhand (ik ben rechtshandig). Op een gegeven moment kreeg ik last van de knokkel (mcp gewricht) van mijn wijsvinger. Deze werd dik, rood en pijnlijk. Dit is na een jaar ongeveer vanzelf overgegaan, toch bleef de knokkel er anders uitzien en raar voelen. Omdat ik vermoedde dat het theeglas voor overbelasting zorgt heb ik die de jaren erna niet meer gebruikt. Later kreeg ik ook last van mijn pink tijdens het piano spelen, een vervelend tintelend en pijnlijk gevoel en ook een warm dik en rood mcp van mijn ringvinger na piano spelen. Ik zag dat het pip gewricht van mijn pink dikker is en het mcp gewricht voelt slapper. Ook lijkt het alsof er meer ruimte tussen de gewrichten zit, dit zie je misschien op de foto. Ik ben hiermee naar de huisarts geweest, die zegt dat het overbelasting is en dat de zwelling niet uitmaakt. En ook dat handen er eenmaal verschillend uitzien, maar ik weet dat dit jaren geleden anders was. Ik kreeg het advies minder te belasten. Naar mijn idee niet echt mogelijk, doe geen gekke dingen verder, het voelt al vervelend bij een simpele afwas doen of de computervirus bedienen. Nu heb ik afgelopen zaterdag even in de tuin gewerkt en nu voelt mijn hele hand en onderarm stijf en bij bepaalde bewegingen pijnlijk.

    Mijn vraag is nu, kan het zijn door het vasthouden van het theeglas dar mijn hand vervormd is? Kan dit zorgen voor snellere slijtage of blijvende schade? En is er misschien iets aan te doen, oefeningen of hulpmiddel waardoor de belastbaarheid iets groter wordt?

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Ga met de klachten naar een fysiotherapeut

    Reageer
Reageer op: Snel pijn en stijfheid rechterhand


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief