Steekjes in handpalmen

  • #1

    Om een goed beeld te schetsen begin ik bij het begin: Ik kreeg begin januari na een dag van enorm veel stress plotseling spier fasciculaties. Hier heb ik vervolgens twee maanden intens last van gehad. De fasciculaties gingen de hele dag over mijn hele lichaam door. Nu sinds een weekje heb ik bijna geen fasciculaties meer (ik kan me bv. niet herinneren dat ik ze vandaag heb gehad).

    Sinds enkele weken heb ik nu last van kleine steekjes in mijn beide handen en lijkt het alsof ze snel verzuren. Bijvoorbeeld bij het vasthouden van een boek of het bedienen van de computer muis voel ik snel verzuring in de m.opponens pollicis spier. Bij het schakelen tijdens het rijden of het naar beneden duwen van de deurkruk voel ik soms steekjes in de handpalm.

    Ik ben door de combinatie van spier fasciculaties - die gelukkig wel al bijna weg zijn - en de steekjes en het snelle verzuren in mijn handpalm een beetje bang voor de ziekte A.L.S. Ik heb geen krachtverlies, maar dat sluit natuurlijk niet uit dat dit nog kan komen. De stress van twee maanden eerder heb ik inmiddels al overwonnen, dus dat lijkt me niet de oorzaak van de steekjes en snelle verzuring.

    Reageer
    #2

    Volgens mij hebben we het daar in februari ook al over gehad. De klachten die je hebt zullen veroorzaakt worden door angst/stress en hyperventileren. En als je daar niets aan gaat doen, gaan de klachten ook niet weg

    Reageer
    #3

    Ik heb geen last meer van hyperventilatie door angst. Ben juist heel ontspannen de laatste dagen. Maar dat betekent niet dat ik helemaal geen vraagtekens heb bij de steken in m’n handpalmen. Ik snap wat je zegt, maar ik ben niet angstig meer de laatste weken, laat staan hyperventileten. Het voelt nu een beetje alsof er permanent een stigma op mijn IP-adress zit en alles wat ik ervaar vanaf nu door angst komt volgens iedereen.

    Reageer
    #4

    "Het voelt nu een beetje alsof er permanent een stigma op mijn IP-adress zit en alles wat ik ervaar vanaf nu door angst komt volgens iedereen.": Dat is wel wat zwaar aangezet.
    In februari was je ook bang voor ALS en in januari heb je zware paniekaanvallen gehad. Dus die angst was er en is er nog steeds. Omdat je er toch al 2 maanden mee zit, en destijds ook bent gaan hyperventileren, kan hyperventileren overgaan in een chronische vorm. En daar merk je in eerste instantie niets van totdat er dus klachten gaan ontstaan die daar dan wel bij horen. Je zit dus al langer met de angst voor ALS. En ook met hyperventileren.
    je schrijft:
    "Ben juist heel ontspannen de laatste dagen. " Maar zo werkt het natuurlijk niet. Je moet niet denken dat wanneer je een paar dagen ontspannen bent, dat dan ook het hyperventileren stopt en alles weg is als je daar al maanden last van hebt. Want je angst is niet weggeweest.

    Reageer
    #5

    Met de laatste dagen bedoel ik de afgelopen drie weken ongeveer. Maar met deze uitleg klinkt het wel logisch inderdaad. Geen idee dat het zo werkte. Bedankt.

    Reageer
    #6
    Reageer
Reageer op: Steekjes in handpalmen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief