pijn binnenkant enkel

  • #1

    oktober 2020 ben ik flink door mijn enkel(dubbel verzwikt) gegaan. Ben 3 wk erna mee naar de orthopeed geweest. Röntgen gaf niks aan, ik zou weer normaal moeten kunnen lopen. Helaas weer 3 weken verder nog steeds geen stabiliteit en nog steeds pijn. MRI van de enkel. Uitslag Syndesmose band gescheurd en buitenste enkelbanden gescheurd. Na extra onderzoek in t ziekenhuis was de conclusie dat er geen operatie nodig was, maar dat ik steunzolen nodig had zodra ik zonder een brace kon lopen.

    We hebben nu april en naast dat mijn enkel nog steeds wat problemen geeft heb ineens veel pijn aan de binnenkant van de enkel. Niet onder mijn voet of achillespees, maar echt op de enkel. Wat kan dit zijn? En is t verstandig om toch een kijkje te laten nemen???

    vriendelijke groeten Natascha

    Reageer
    #2

    Ga ermee terug of naar een fysiotherapeut

    Reageer
    #3

    Ja ik denk dat dat idd het beste is. Thnx anyway

    Vriendelijke groeten Natascha

    Reageer
    #4

    ik heb precies dezelfde klachten als jij, maar dan nog van 2020. Wat heeft geholpen Natascha?

    Reageer
    #5

    @Jason

    Geen twee blessures zijn gelijk, dus ga zelf naar een fysio of ( terug ) naar een orthopeed.

    Wat voor de ts heeft geholpen,kan voor jou een volledig verkeerd beleid zijn.

    Enkelblessures kunnen erg gecompliceerd zijn en bij niet de juiste behandeling behoorlijk nare gevolgen hebben! Als voorbeeld, mijn blessure begon net als die van de ts,  enkel flink verzwikt. We zijn nu 2 jaar verder en ik kan nog steeds niet weer op mn voet staan. Het hangt er net vanaf wat er beschadigd is en hoe erg.

    Laat dus je enkel onderzoeken! Dan alleen krijg je het juiste advies.

    Groetjes Suzan

    Reageer
    #6

    @Suzan

    Ik ben dus onlangs naar de orthopeed gegaan voor een CT scan (niets uitgekomen) en vervolgens een MRI scan gemaakt.

    Ik heb een uitgebreid ligamenten beschadiging (vanuit de binnenste enkelbanden tot syndesmose). De orthopeed zei alleen dat ik een operatie zou moeten overwegen als het levenspret in de weg zit.

    Nou heb ik wel levenspret, maar ik heb er nog steeds last van mijn enkel.

    Verder kreeg ik geen behandeling en ben ik maar zelf naar de sport fysio gegaan en doe ik nu oefeningen. Maar ik zie niet echt verbetering als het gaat om pijnklachten weg te halen. Dus vandaar dat ik advies vroeg.

    Hoe zou jij bovenstaande aanpakken? Terug naar huisarts?

     

    Reageer
    #7

    @Jason

    Ik vind het heel lastig om daar wat over te zeggen, juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn om je enkel te verkloten. Om het zo maar even te zeggen.

    Zelf revalideer ik nu 2 jaar na dat ik door mn enkel gegaan ben. Binnen en buiten banden en syndesmose banden gescheurd, pezen beschadigd en een zware botkneuzing aan de binnenkant.  Bij mij veroorzaakt die botkneuzing de pijn nog steeds. Ik kan nog steeds maximaal 10kg belasten en zit nog ingetaped.

    Een vriendin van mij heeft een jaar geleden door haar enkel gegaan. Die had ook alle banden gescheurd en heeft een pees aan de binnenkant van de enkel ontstoken door de instabiliteit van haar enkel. Zij heeft ook nog steeds pijn aan de binnenkant van haar enkel. Oefenen hielp bij haar ook niet. Zij is vorige week bij een neuroloog geweest en heeft waarschijnlijk een zenuw beschadigd of klem zitten die o.a. voor de aansturing van de spieren zorgen die de enkel stabiliseren. Dat veroorzaakt waarschijnlijk ook de blijvende pijn.Ze krijgt nu een EMG onderzoek om dat te onderzoeken. Daarna wordt gekeken wat er verder gedaan kan worden.

    Dat klinkt een beetje vergelijkbaar met wat jij schrijft. Je zou dan je huisarts een verwijzing naar een neuroloog kunnen vragen om te kijken of zo iets bij jou ook aan de hand is. Misschien komt er wat uit waar je verder mee kunt of kan de neuroloog je weer doorsturen naar een orthopeed die je verder helpen kan.

    Reageer
    #8

    @Suzan

    Heel erg bedankt voor het delen van jouw ervaringen. Dit geeft mij weer vooruitzicht en hoop.

    Ik wens je ontzettend veel beterschap voor jou en jouw vriendin...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @Jason Jij ook heel veel sterkte! Laat even weten als er bij jou nieuwe ontwikkelingen zijn. Wie weet hebben wij daar weer wat aan

    Reageer
    #10

    @Suzan

    Dank. Krijg jij een melding op het moment dat ik hier iets plaats? Want ik verwacht pas nieuwe ontwikkelingen over een paar maanden.

    Reageer
    #11

    @Jason Ik krijg geen melding, maar zolang ik toch weinig kan doen,zit ik regelmatig op het forum? Dan zie ik het wel voorbij komen als jij wat geplaatst hebt.

    Reageer
Reageer op: pijn binnenkant enkel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief