Ontstoken nagelriem

 • #1

  Ik ben een nagelbijter en dit heeft er helaas weer voor gezorgd dat 1 van mijn vingers is gaan ontsteken. Ik heb echter nog niet eerder zoveel last van een ontsteking gehad.

  Het begon vorige week woensdag met ontsteken. Vorige week zaterdag kwam er zichtbare pusvorming en dit is ook dezelfde dag open gegaan. Ik heb mijn vinger in water en soda gedaan en verbonden met betadine zalf. De ontsteking werd vervolgens weer erger. Afgelopen donderdag ben ik naar de huisarts gegaan, hij heeft de ontsteking open gesneden en het advies gegeven regelmatig in water en soda te weken. Dit doe ik nu 2 dagen trouw maar nu komt er bijna alleen bloed uit gemengd met pus, en is de ontsteking weer voor het grootste gedeelte gesloten behalve daar waar het vorige week vanzelf open was gegaan. De ontsteking lijkt opnieuw weer erger te worden. Bij mijn nagelriem ontstaat er een donkere plek die steeds verder uitbreid, het lijkt zwart maar misschien is het heel donker groen.

  Daarnaast heb ik al sinds de ontsteking enorm veel pijn, ik kan haast niks met mijn vinger zonder door de grond te gaan. Ik voel een helse branderige scherpe pijn bij het optillen van mijn kat, mijn hand onder een kussen schuiven of simpel weg druk uitoefenen zoals bij het open draaien van een fles drinken. Typen op een toetsenbord of iets opschrijven lukt ook niet meer zonder die pijn. Ik heb die pijn nog nooit eerder gehad. Ik slik al anderhalve week ibuprofen, het verlicht de pijn een beetje maar het blijft aanwezig.

  Nu twijfel ik of ik de weekend arts moet bellen, want ik ben er best ongerust op. Ik wil het risico niet lopen dat de ontsteking doorslaat. Wat raden jullie aan?

  Groeten Nadya

  Reageer
  #2

  Hey,

  Als ik jou was,zou ik daar zo snel mogelijk weer mee naar een dokter gaan en zeker niet tot na het weekend wachten.

  Waarschijnlijk moet het opnieuw open gemaakt worden omdat de wond is dicht gegaan voor alle troep er uit was. Daar moet je niet mee door blijven lopen!

  Sterkte,groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Neem contact op met de weekend arts

  Reageer
Reageer op: Ontstoken nagelriem
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief