Plekjes op onderkant voeten: puntbloedinkjes?

 • #1

  Goedenavond John,

  Een vraag over 2 plekjes onder mijn voeten (1 aan elke voet). Ik heb ze al een tijdje en begin me af te vragen wat het zou kunnen zijn en of ik hiermee naar de dokter zou moeten.

  Zie de bijgevoegde foto's. Het lijken denk ik zelf op puntbloedinkjes en niet op iets ernstigs. Wat denk jij? Ze zitten toevalligerwijze op precies dezelfde plek op beide voeten. Een plek die tijdens het lopen best wordt belast, onder de kleine teen. Het doet GEEN pijn in ieder geval. Wat ik eigenlijk concreet graag wil weten is A, jouw mening over wat het is of zou kunnen zijn en B, of ik ervoor naar de huisarts zou moeten of niet.

  Symptomen zijn niet aanwezig. Het is alleen een plekje wat je dus kan zien.

  Dank je wel

  Reageer
  #2
  Reageer
  #3

  Het is een wondje in de eeltplek die ontstaan door druk

  Reageer
  #4

  Aangezien dit al jaren komt en gaat moet ik er dus structureel iets aan veranderen. Maar wat? Hmm. Nouja eelt weghalen is dan de eerste optie. Daar heb ik een apparaat voor dus dat kan wel. Wellicht een andere manier van lopen hanteren wellicht. Maargoed het is en blijft een wondje dus niet iets ergers gelukkig. Heelt alleen wel lastig uiteraard aangezien je toch iedere dag moet lopen ๐Ÿคท๐Ÿปโ€โ™‚๏ธ kan niet blijven zitten ๐Ÿ˜…

  Nouja of ik dringend iets moet veranderen is maar de vraag toch? Aangezien ik er geen last van heb en niemand het ziet. Dan is het eerder een cosmetisch probleem dan een medisch probleem.

  Reageer
  #5

  Het ontstaan van wondjes kan infecties tot gevolg hebben. Nou is die kans op die plek in het eelt wel niet zo heel groot. Het is in ieder geval een drukplek die met je schoeisel te maken heeft en met lopen

  Reageer
  #6

  Ik heb erg zachte schoenen dus schoeisel zal het hoogstwaarschijnlijk niet aan kunnen liggen. Dan denk ik dat het de manier van lopen is. Dat gaat soms mis en dan zet ik in plaats van mijn hak eerst de voorkant van mijn voet op de grond en daarna de hak. Ik weet ook niet precies waarom. Zal wel verkeerd aangeleerd zijn toen ik als kind last had van hielspoor. Dan ga je namelijk op je tenen lopen omdat je hak pijn doet. Ik zal erop letten.

  Wat betreft de kans op infectie: gelukkig is die kans niet heel erg groot. Altijd met sokken lopen om te voorkomen dat er rotzooi in komt en goed schoonmaken onder de douche zouden dan uitkomst kunnen bieden toch?

  Reageer
  #7

  Mocht het ooit helaas toch tot een infectie komen zal ik dat vast merken toch?
  De plek van foto 1 doet nu trouwens wel een beetje pijn maar dat zal vast liggen aan het verwijderen van het eelt met een eletrische vijl wat ik vanmiddag heb gedaan. Als de plekjes eelt pijn gaan doen met lopen weet ik overigens dat het weer tijd wordt om eelt te verwijderen en dan doe ik dat.

  Reageer
  #8

  "dan zet ik in plaats van mijn hak eerst de voorkant van mijn voet op de grond" dat zal dan de oorzaak zijn. Toch proberen daarop te letten

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Als je onverhoopt toch een infectie zou krijgen, dan merk je dat inderdaad wel

  Reageer
Reageer op: Plekjes op onderkant voeten: puntbloedinkjes?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief