Onverklaarbare blaasjes op vingers

  • #1

    hallo,

    soms als het warm is en heel soms bij stress krijg ik zweetbultjes op mijn vinger.

    Ook met kunst nagels onder een uv lamp krijg ik soms zo’n enkel bultje.

    Nu sinds vorige week deze soort bultjes maar het gaat van kwaad tot erger. Eerst rode gezwollen nagel riemen, toen de bultjes en nu vanaf mijn vingertoppen tot net onder mijn nagel een soort bijenraster vol met vocht.

    Vorige week zaterdag naar de huisartsenpost. Ik kreeg antibiotica medicatie tegen een bacteriële infectie. Mevrouw vermoedde reactie op de kunstnagels (ik begreep het wel maar ook weer niet omdat ik jaren mijn nagels doe met mijn eigen vijlen)

    De maandag erop zoals afgesproken naar mijn eigen huisarts hij dacht ook de nagels (begreep het wel maar ook durf ik te wedden van niet, kunst nagels ondertussen verwijderd) ook medicatie erbij gekregen voor schimmel omdat ik van de voorgeschreven penicilline dus ook nog eens (vaginale) schimmel kreeg, verschrikkelijk.

    Mijn dokter zei als ik langer had gewacht of na de kuur penicilline van een week geen vermindering heb er misschien wel in gesneden moet worden in het ziekenhuis. En dat ik misschien een chronische huidaandoeningen kan hebben Hiervoor bel ik morgen.

    Mijn vraag na deze lap tekst is, of iemand deze blaasjes of infectie herkent omdat het zo moeilijk is iets vergelijkbaars op Google te zoeken en ik mij heel moeilijk kan voorstellen dat het door de kunstnagels kom die ik jaren lang bij dezelfde vriendin doe met eigen en met door alcohol en sterilisator schoongemaakte spullen.

    Bij de zwelling jeukte het ontzettend, nu soms. Plekken van de blaasjes voel ik mijn vinger niet meer en zijn een hele hoop nieuwe in aantocht op mijn vinger tijdens gebruik van mijn penicilline waar ik nog 1 dag 3 tabletten van moet in nemen.

    Sorry voor zo veel tekst maar ik weet het echt niet meer wat dit kan zijn.

     

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Het zou door de lijm kunnen komen die wordt gebruikt.

    Reageer
    #3

    @John er wordt geen lijm gebruikt het zijn acryl nagels groetjes

    Reageer
    #4

    Als je tips of verlengingen gebruikt, worden deze wel gelijmd.
    Dan zou het een allergische reactie op de acryl kunnen zijn.

    Reageer
    #5

    @John ook allergisch na jaren? Kan dat

    Reageer
    #6

    ja dat kan inderdaad

    Reageer
    #7

    Hi Wen,

    Hoe is het bij jou afgelopen? Want ik heb nu ook wat jij hebt gefotografeerd, maar kan ook niet bedenken wat het kan zijn. En dit is het eerste wat ik op Google kan vinden wat  overeenkomt met wat ik heb. Ik dacht zelf eerst aan herpes simplex wat ook een koortsblaar veroorzaakt... Maar heb sinds een paar maanden gelnagellak, alleen heb hier nooit een reactie opgehad. Is het ondertussen bij jou verdwenen, of heb je een behandeling gehad?

    Alvast bedankt,

    Groetjes, Jo

    Reageer
    #8

    Hallo,

    Dit kijk een soort eczeem, ik heb het zelf namelijk ook. Helaas moeilijk te behandelen. Vaak komt het doordat je handen vaak te nat worden en dan weer te droog. Bij mij werd de diagnose acrovesiculeus eczeem vastgesteld of simpelweg blaasjeseczeem. Ik heb nu een bepaalde zalf en die helpt wel maar ook niet voldoende. Ben zelfs naar de dermatoloog geweest maar die zette mij meteen aan een kuur wat totaal niet hielp.. kortom als iemand een oplossing weet.. loop er zelf al 5 jaar mee en het verschild ook per seizoen of het erger is of niet.

    groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hi Wen,

    Ik heb sinds afgelopen weekend hetzelfde probleem. Sinds de corona heb ik mijn gellak+verstevigende laag er zelf afgehaald en alleen maar problemen sindsdien. Ik laat ongeveer al 10 jaar aan een stuk mijn nagels met gellak en verstevigende laag verzorgen.

     

    Nadat ik het er zelf afgevijld heb begon mijn huid onder de nagel te irriteren en de nagel ging rechtop staan. Ook lieten de lagen van mijn nagels zich los van elkaar (nagel plating). Sinds kort heb ik zelf de onderdelen besteld om mijn eigen nagels van gellak te voorzien. Inderdaad is het zo dat er vloeistoffen terecht komen onder de nagel en deze nu ook dezelfde irritatie vertoont als bij jou.

    Ik heb geen penicilline maar een anti biotica creme om er op te smeren. Ook de nagels kort houden en schoon houden wordt aangeraden. Als het goed is moet dit wel weggaan als je de verzorging serieus neemt en een tijdje geen lak / kunst nagels gebruikt. Ik ben benieuwd. Zo balen!!! Hoe is het ondertussen bij jou?

    Reageer
    #10

    acrovesiculeus eczeem inderdaad. Komt in wat verschillende vormen voor, vandaar dat je misschien niet de juiste foto's op google hier van vindt.

    Reageer
    #11

    Precies hetzelfde probleem hier! Iemand al enig idee wat het is??

    Bijlagen:
    Reageer
    #12

    Beste

    Ik heb dit ook al een paar keer.

    Ik vermoed dat dit door de uv lamp kan komen.

    Iedere keer als ik zelf mijn nagels doe en ik steek ze onder de uvlamp krijg ik die bobbeltjes.

    Die jeuken enorm hard dat begint aan mijn nagelriemen tot onder de nagel.

    Als ik dan 'teveel' krab door de jeuk beginnen de bobbeltjes open te gaan en komt er een vocht uit, geen idee wat dat zou kunnen zijn.

    Ik heb het even nagevraagd bij een nagelstyliste en ik zie wat ze hierop antwoord.

    Reageer
    #13

    Hallo ,

    ik ben vienna 15 jaar en doe al 3 jaar mijn eigen nagels. Ik he dit probleem ook met blaasjes op mijn vingetoppenmet vocht erin. Ik heb het alleen als ik gellak gebruik van aliexpress. Ik ben eigenwijs natuurlijk want ik ben een kind dus besloot ik ooit een keer de blaasjes open te prikken met een naald. Er kwam heel veel vocht uit de blaasjes en het jeuk enorm. Ga vooral jiet krabben oo al heb je jeuk. Weersta de jeuk please want als je krabt gaan ze meer jeuken en worden ze grieter en er komen meer. Ik gebruik sinds kort dure gellak over mijn acryl nagels van impuls. Dit kan je kopen bij de kruidvat voor 15 euro per stuk. Ik gebruik wel acryl poeder van aliexpress maar daar krijg ik de uitslag niet van. Hoop dat ik jullie wat weizer heb gemaakt .

    Reageer
    #14

    Ik heb dit probleem ook en ik heb helemaal geen kunst nagels. Ik heb het steeds alleen op de top van mijn ringvinger, nooit op een andere plek. En momenteel komt het om de 6 weken terug? Iemand een idee???

    Reageer
    #15

    Het kan een schimmelinfectie zijn. Ga ermee naar de huisarts

    Reageer
Reageer op: Onverklaarbare blaasjes op vingers


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief