Rode vingertoppen

  • #1

    Hallo allemaal, sinds een tijdje heb ik last van mijn vingertoppen. Het begon met een brandend gevoel en gevoeligheid vd vingertopoen, later ontstond er roodheid. Op dit moment is het brandende gevoel en de gevoeligheid verminderd. De roodheid blijft. Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn/hier ervaring mee?

    Reageer
    #2

    Hierbij een foto

    Bijlagen:
    Reageer
    #3

    Foto ter verduidelijking

    Bijlagen:
    Reageer
    #4

    geen idee, maar ik heb exact hetzelfde. Ben benieuwd.

    Reageer
    #5

    Bloedverdunners?  Kreeg het toen ik die had. Gebruik ze niet meer. Heb nog wel rode vingers en ook teentoppen.

    Reageer
    #6

    Kan dit door stress komen?

     

    ik hier hier ook last van. Weet iemand het al?

    Reageer
    #7

    John?

    Reageer
    #8

    Weet iemand al iets? Mijn dochter klaagt hier ook over.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    kan het niet gewoon de kleur van je huid zijn? Heb het zelf ook maar er geen last van. Ok het oogt niet zo mooi misschien

    Bijlagen:
    Reageer
    #10

    Is dit nog weggegaan? Ik heb hier ook last van laatste weken. Wel pijnlijk 🙁

    Reageer
    #11

    Ik heb hier ook last van... Iemand die ondertussen de oorzaak weet?

    Reageer
    #12

    Het blijkt dat je het van stress kan krijgen of als je het koud hebt. Verder weet ik het ook niet, misschien als het langer aanhoudt eventjes aankloppen bij de huisarts!

    Reageer
    #13

    Huidverkleuring
    Een afwijkende kleur van de huid is een symptoom van een belemmerde doorstroming van het bloed. De huid is een sterk doorbloed orgaan en de kleur van de huid wordt mede bepaald door het bloed. De kleur van het bloed wisselt tussen twee tinten rood: zuurstofrijk bloed heeft een lichtrode kleur, zuurstofarm bloed is donkerrood. Zuurstofarm, donkerrood bloed geeft de huid een blauwige tint, zoals bij de aderen van je handrug. Afwezigheid van bloed geeft een witte huidskleur.

    Huidverkleuring is meestal vrij onschuldig (koude vingers, verbranden in de zon), maar het kan ook een ernstig symptoom zijn. Voorbeelden van ernstige huidverkleuring zijn de blauwe huidskleur bij zuurstofgebrek, de witte huidskleur bij shock, de blauwzwarte kleur van afgestorven weefsel en de huidzweren die bij diabetes kunnen ontstaan.

    De kleur van bloed
    Bloed krijgt zijn rode kleur door hemoglobine, een eiwit in de rode bloedcellen dat zuurstof kan binden. Hoe meer zuurstof de rode bloedcellen bevatten, hoe roder het bloed. Als een rode bloedcel in de haarvaten zuurstof heeft afgestaan stroomt het zuurstofarme bloed via het aderstelsel naar de longen om daar weer zuurstof op te nemen. Het zuurstofarme bloed geeft de aderen onder de huid hun blauwige kleur.

    Bron: De hartwijzer

    Reageer
    #14

    Beetje late reactie op de rode vingertoppen, maar ik heb exact het zelfde. Ik zit momenteel in de pijnlijke fase en ging op zoek op internet en kwam op deze post.

    Bent u inmiddels al wat verder wat betreft de uitkomst?

    Reageer
    #15

    Mijn zoontje van 13 heeft al 2 jaar rode prikkende vingertoppen.ze vervellen nu ook.

    Ik hoop dat er een arts een keer dit probleem herkend en de oorzaak vindt.

    Reageer
Reageer op: Rode vingertoppen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief