Voeten tijdens lopen wijzen altijd naar buiten.

  • #1

    Ik heb eigenlijk al vanaf mijn geboorte dat mijn voeten naar buiten wijzen als ik loop dus zo: \ /, volgens mij komt dit omdat mij knieën iets naar binnen staan. Eigenlijk heb ik er nooit echt last van gehad.

    Alleen ik ben pas begonnen met skieen en hierbij moet je om te remmen een pizzapunt maken dus zo: /\, omdat mijn knieën al naar binnen staan is dit heel lastig voor mij om dit snel voor elkaar te krijgen.

    Heeft iemand hier ervaring mee en weet hij wat hier aan te doen of heeft hier tips voor?

    Reageer
    #2

    Als je knieen naar binnen staan ( X benen) gaan in de regel ook je voeten naar binnen.

    Ga naar een fysioherapeut en laat er eens naar kijken

    Reageer
    #3

    Toevallig kom ik nu pas op je vraag terecht. Ik ben een vrouw met hetzelfde probleem. Ik was al boven de 30 toen ik 3x op wintersport ben geweest. Het was geen succes. Ik kreeg de pizzapunt maar niet onder de knie. Het was iets wat ik idd niet snep kon en ook moeite daardoor druk op

    de skilatten te leggen. Ik viel daardoor veel (had constant priveles) en werd alleen maar banger. Ik heb het de skileraar geprobeerd uit te leggen dat het volgens mij anatomisch een probleem was maar niemand zei mij ooit dat dat ook kon.

    Ik heb het dus opgegeven. En door later letsel kan ik het ook nooit meer. Achteraf dacht ik: men had mij direct moeten leren remmen volgens parallelskiên.

    Reageer
    #4

    Ik ben 22 jaar, heb hetzelfde probleem, en ben intermediate/gevorderd skier.

    Ik heb precies hetzelfde probleem. Platvoeten die naar buiten wijzen. Dat betekent dat ik continu mijn aangeboren anotomie aan het corrigeren ben. Als ik mijn voeten parallel zet, zit ik met flinke X benen (tip: als ik achterover leun lukt het wel pizza punten te maken).

    Op deze manier skien is zeker niet onmogelijk en ik sta met veel plezier op de piste. Het kost alleen wel veel moeite om uberhaupt goed op de skies te staan. Laat staan om meer technische dingen te doen zoals carven of off piste. Ik ben naar eigen zeggen fit, maar merk dat ik aan het einde van de dag het minder goed vol houd dan mijn minder fitte vrienden.

    Kijkende naar de techniek van skien en anatomisch gezien lijkt het alsof er weinig aan gedaan kan worden. Misschien je bindingen in dezelfde hoek als je voeten t.o.v. je knien scheef op je ski's monteren? hahah Ik merk dat ondanks de techniek het mij afleert, ik gewicht blijf zetten op mijn "berg ski" misschien helpt dat (of is dat de reden van de vermoeidheid).

    Iemand anders ondertussen een andere oplossing?

    Reageer
Reageer op: Voeten tijdens lopen wijzen altijd naar buiten.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief