Eten opwarmen in een vieze magnetron

 • #1

  Hoi! Ik maak me een beetje ongerust en daarom plaats ik hier een berichtje.  We vriezen altijd ons brood in, en daar is natuurlijk niks mis mee. Je pakt een paar sneetjes uit de vriezer en legt ze in de magnetron.

  We zijn echter een beetje lui geworden en in plaats van de boterhammen op een bord te leggen, leggen we ze voor het gemak direct op het glazen draai plateau, en dus niet op een plastic bordje. Het gevolg is dat er heel veel kruimels op liggen. We maken het glazen ding om de twee weken schoon wanneer er echt te veel kruimels liggen... Ik vraag me af of dit wel gezond is? Zijn we niet constant de broodkruimels opnieuw aan het opwarmen? Verbanden we ze? Ontstaan hierbij kankerverwekkende stoffen? Mijn vriend zegt dat de broodkruimels niet meer opwarmen omdat ze geen vocht meer bevatten. Heeft hij gelijk? Moet ik mij zorgen maken om verbrande broodkruimels? Hij noemt me gek nu ik mijn boterhammen op een bord wil opwarmen.  Is het gezond om eten zo op te warmen in een vieze magnetron?...

  Reageer
  #2

  Maak ze gewoon vaker schoon dan hoef je je geen zorgen te maken.

  Reageer
  #3

  Hey,

  Niet vervelend bedoeld hoor,maar waarom niet gewoon en de magnetron vaker schoonmaken en een bord gebruiken? Dan houd je hem ook schoon en je probleem is opgelost......

  Reageer
  #4

  Hoi! Ik gebruik nu ook een bord en maak de magnetron vaker schoon. Laten we zeggen dat we het als studenten niet zo nauw namen met de hygiëne.

  Ik heb een andere vraag, ik ben erachter gekomen dat er af en toe een handdoek een klein beetje klemt komt te zetten tussen de magnetron deur. Moet ik me nu zorgen maken om straling die ontsnapt is?  De magnetrondeur klikt wel goed dicht (zo lijkt het, het is niet dat de magnetron niet meer dicht gaat, we hebben het hier over een uiteinde van een theedoek).

  Reageer
  #5

  "Laten we zeggen dat we het als studenten niet zo nauw namen met de hygiëne."
  als ik naar het aantal berichtjes kijk dat je hier al geplaatst hebt over van alles en nog wat en je angst om ergens ziek van te worden, dan begrijp ik niet zo goed dat je het niet zo nauw neemt met de hygiene.
  Als er een handdoek klem komt te zitten tussen de magnetrondeur, zou die eigenlijk niet meer moeten sluiten

  Reageer
  #6

  Ik neem hygiëne juist nu heel erg serieus en ik stel deze vraag omdat ik heel bang voor de gevolgen van mijn gezondheid.  Ik maak de magnetron nu schoon en ik leg mijn voedsel op een schoon bord.  Moet ik mij nog zorgen maken om de keren dat ik brood op een onhygiënische wijze opgewarmd heb?  Kunnen die super oude keer op keer verhit broodkruimels die op mijn opgewarmde boterhammen zaten kwaad?  Ik ben bang en ik probeer de boel te relativeren.

  Reageer
  #7

  Dat zal geen kwaad kunnen

  Reageer
Reageer op: Eten opwarmen in een vieze magnetron
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief