Omega 3 dosering

  • #1

    hoi, ik eet bijna nooit vis daarom slik ik omega 3 van 1 capsule.

    de dosering is 1400 mg visolie, 504 mg EPA en 378 mg DHA.

    is dit te hoog? Ik ben een man van 23.

    Reageer
    #2

    De dagelijks aanbevolen hoeveelheid staat op de verpakking

    Reageer
    #3

    Hoi, nee dat is dus niet vastgesteld bij de omega 3. Er staat; *aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is niet vastgesteld.

    dus ik snap het ook niet meer, moet ik lagere dosis in nemen want de meeste omega 3 hebben lagere dosis of is dit oke

    Reageer
    #4

    De Gezondheidsraad adviseert volwassenen om per dag 200 milligram omega 3-vetzuren uit vis (visvetzuren) binnen te krijgen.

    Reageer
    #5

    Ik krijg door de supplement 1400 mg binnen, dus dat is te hoog?

    Reageer
    #6

    Dat is dan idd te hoog, maar denk niet dat het echt kwaad kan.
    Het is bekend dat die vetzuren bijdragen tot de cardiovasculaire gezondheid, met name door het stimuleren van de bloedsomloop. Grote hoeveelheden – zoals die bij sommige Eskimo’s worden waargenomen – zouden een verhoogd risico op bloedingen inhouden. Anderzijds wordt een consumptie tussen 2 en 4 gram vetzuren per dag aanbevolen om de bloeddruk en de triglyceriden te verlagen.

    Verscheidene lidstaten uitten hun bezorgdheid over de mogelijk ongewenste effecten van overmatig gebruik. Daarom gaf de Europese Commissie de EFSA de opdracht om de balans op te maken. De deskundigen concludeerden dat een extra consumptie van maximaal 5 gram EPA en DHA per dag niet leidt tot verhoogde risico’s op bloedingen, tot een verhoging van de bloedsuikerspiegel bij gezonde mensen of diabetici of tot een slechtere werking van het immuunsysteem.

    Reageer
    #7

    Je moet wel goed onderscheid maken tussen de hoeveelheid visolie en de hoeveelheid omega 3, die bestaat uit EPA en DHA. Die laatste twee moet je tellen. Wat ik zelf slik, ligt net ietsje lager dan die van jou. In de betere vitaminezaak kan je wel advies krijgen maar je kan ook veel info vinden op gezondheidssites.

    Reageer
Reageer op: Omega 3 dosering


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief