Vocht tekort

  • #1

    Hi,

    Ik drink te weinig. Soms slechts 3 of 4 koppen koffie op een dag. Dus ook nog niet eens een heel handig drankje als je al weinig drinkt.

    Dit is niet iets van de laatste tijd, maar al enige jaren zo. Hoe dit zo is gekomen weet ik niet, maar ik merk dat mijn lichaam wil dat ik het probleem aanpak.

    De vraag is alleen hoe!

    Ik heb gewoon geen dorst. Zeker op de dagen dat ik thuis ben drink ik heel weinig. Dan ben ik druk met de kinderen en zorg dat zij alles krijgen wat ze nodig hebben, maar kom niet echt aan mezelf toe. Of misschien wel, maar omdat ik geen dorst heb ben ik ook niet geneigd om te drinken.

    Hoe kun je dit het beste aanpakken?

    Reageer
    #2

    Een flesje met water klaar zetten op de woonkamertafel en in de keuken...en telkens wat drinken.
    Aanwennen om 's ochtends meteen na het opstaan een glaasje water te drinken, voor de lunch een glaasje en n het avondeten een glaasje

    Reageer
    #3

    Dit lijkt idd de meest voor de hand liggende oplossing. Maar water drink ik niet, krijg het gewoon niet weg. Maar goed, ook met andere dranken werkt dit niet voor mij.

    Daarom is het ook zo'n probleem. Ik heb gewoon die dorstprikkel niet en overal drinken neerzetten werkt voor mij niet. Tenzij ik op mijn werk achter mijn bureau zit.

    Reageer
    #4

    Je kunt natuurlijk ook water met een smaakje gebruiken. Je zult je er zelf toch toe moeten aanzetten. Ook zonder dorstprikkel. Het is een kwestie van aanwennen. je lichaam zal zich daar ook aan aanpassen

    Reageer
    #5

    Is een dorstprikkel voorgoed weg als je eenmaal zover bent dat hij verdwenen is?

    Of kan deze door aanwenning en training weer terugkomen?

     

    Bedankt iig. Ik ga er ff flink mee aan de slag. Misschien helpt het om ieder half uur een wekker te zetten.

    Want het is toch wel erg nodig.

    Reageer
    #6

    Je lichaam zal zich weer aanpassen. De dorstprikkel komt dan wel weer terug

    Reageer
Reageer op: Vocht tekort


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief