Afvallen

 • #1

  Hallo, ik ben een jongen van 19 jaar en weeg 120 kg en wil er het liefst een eind aan maken. Mijn eetpatroon bestaat vooral uit snacken, energydranken, veel buitenshuis eten. Ik weet niet waar ik mee moet beginnen, ik heb het een tijdje geleden ook al geprobeerd en was toen gestopt met energydranken en het leek ook alsof ik afviel, althans ik kreeg opmerkingen van mensen maar merkte zelf nog niks.

  Mijn vraag is dus wat zijn de eerste stappen die ik moet ondernemen voor een goede start, wat mag ik wel en wat moet ik per direct schrappen.

  Reageer
  #2

  Ik zit niet echt te wachten op een diëtist.

  Reageer
  #3

  Energie drank ( 25 ml bevat 6 klontjes suiker) en snacken zou je dus het eerste moeten stoppen. En ook het buitenshuis eten, want ook dat is doorgaans alleen maar vette hap. Gezond en gevarieerd eten uit de schijf van vijf, water drinken geen frisdranken en niet snoepen. Daarnaast minimaal 30 minuten per dag sporten.
  Waarom zit je niet te wachten op een diëtiste?

  Reageer
  #4

  Dankuwel voor uw snelle respons en de tips. Ik had een paar jaar terug een schoolarts, maar de betrokkenheid daarvan viel tegen en wil het liever gewoon zelf aanpakken; ik weet wel wat niet en wel kan dus het voegt naar mijn mening geen waarde toe aan mij.

  Reageer
  #5

  Hoe groot ben je?

  Je zou eventueel de eetmeter van het voedingscentrum kunnen gebruiken. Een zeer handig hulpmiddel
  https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/eetmeter/

  Reageer
  #6

  Een schoolarts is natuurlijk niet hetzelfde als een diëtiste. Maar dat moet je natuurlijk zelf bepalen

  Reageer
  #7

  Ik ben ongeveer 180 cm

  Reageer
  #8

  Dan heb je met 120 kg toch wel zeer ernstig overgewicht. Ik raad je dan in ieder geval aan om naar de huisarts te gaan en je bloedsuikerwaarde en je leverwaarden te laten controleren. Je loopt toch wel een verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen en diabetes.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Afvallen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief