bmi wel goed, gewicht niet

 • #1

  Hallo,

  Ik ben 14 jaar en 1,72 m lang. Ik weeg 52 kilo. Als ik met deze gegevens mijn bmi ga berekenen, zeggen de meeste sites dat ik een goed gewicht heb en een of twee andere sites zeggen dat ik ondergewicht heb. Ik vraag me dus af of ik een goed gewicht heb of niet. En als ik ondergewicht heb hoeveel ik dan zou moeten wegen en hoe ik dat zou kunnen doen.

  mvg Lindy

  Reactie
  #2

  Heej,

  ik zelf vind het altijd maar een beetje onzin. Bij mij gaat het er altijd om hoe ik me voel in me lichaam, En of ik blij ben met mijn lichaam hoe het eruit ziet.

  Bij jou is het niet echt van toepassing als de eene site zegt goed en de andere iets van ondergewicht. Als je nou veelste licht bent of echt veelste zwaar dan kun je er het beste wel wat aandoen.

  Je bent ook pas 14, je bent nog niet uitgegroeit, je lichaam kan nog dikker worden of wat dunner. Bij mij veranderde dat nog heel erg in de pubertijd. (Zelf ben ik 20) al zeg ik niet dat het niet goed is om op je gewicht te letten als je jonger bent. Want als je echt steeds dunner of echt steeds dikker en dikker word dan kun je het beste wel een beetje gaan opletten.

  hoop dat je er iets aan hebt gehad:)

   

  Groetjes

  Reactie
  #3

  Je zou 5 kg meer moeten wegen

  Reactie
Reageer op: bmi wel goed, gewicht niet
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief