Afwijkende lengtegroei

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik ben een meisje van 15 (in november 16) ik ben altijd al iets kleiner geweest dan mijn leeftijdsgenoten. Toen ik 12 was, was ik 1.54 cm. Op mijn 13e was ik 1.56 cm nu 2 jaar later ben ik in die tijd maar 1 cm gegroeid. Ik ben nu 1.57 cm. En natuurlijk weet ik dat ik niet extreem klein ben. Toch zit het mij dwars, leeftijd genoten zijn vaak 5/10 cm langer. Mijn moeder is 1.65 cm en mijn vader 1.74 cm, mijn broer van 19 is 1.76 cm lang. Daarom vraag ik mij af waarom ik dan zoveel kleiner ben dan mijn familie. Op mijn 13e ben ik langs de huisarts geweest, die vertelde mij dat ik gewoon moet wachten. Ik eet verder gezond en gevarieerd.Kan ik nog groeien? Kan ik nog 1.60 cm worden? Kom ik niet in aanmerking voor groeihormonen? Er is nooit onderzoek naar gedaan. Ik ben trouwens op mijn 12e ongesteld geworden. Je hoort vaak dat je dan ook niet meer groeit. Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.

     

    Reageer
    #2

    Je zou nog wel wat kunnen groeien

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je antwoord,

    Ik heb ook enorm kleine handen en voeten. Wanneer kom je in aanmerking voor groeihormoon?

     

    Reageer
    #4

    als er een tekort aan groeihormonen wordt vastgesteld met bloedonderzoek

    Reageer
    #5

    Is inderdaad niet zo groot maar in de puberteit zit je er vaak meer mee dan op oudere leeftijd. En kijk maar eens om je heen, wat er een variëteit aan mensen is, ook qua lengte. Binnen een gezin of familie kan het ook sterk verschillen. Zo was mijn opa vrij lang maar mijn vader vrij klein. Zijn broers waren/zijn groter. Tussen mijn zussen verschilt het ook een aantal centimeter. Ik zou in elk geval zorgen voor ongeraffineerde producten, omdat daar vitaminen en mineralen in zitten, zoals zink, dat belangrijk is voor je hormonen. Een tekort aan zink kan de groei afremmen. Verwacht alleen niet dat je ineens gaat groeien als je wat meer zink binnen krijgt.

    Reageer
Reageer op: Afwijkende lengtegroei


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief