Zeer ernstig ondergewicht?

 • #1

  Is 36,5 kg met een lengte van 1,61m en een bmi van 14,1 ernstig ondergewicht of zeer ernstig ondergewicht? Moet er een ziekenhuis opname komen?

  Reactie
  #2

  Dat zou eventueel kunnen

  Reactie
  #3

  Zeker niet altijd! Hangt erg van persoon tot persoon af. Sommige mensen zijn nu eenmaal wat slanker gebouwd. Bmi bereken is een handig trukje maar klopt niet voor iedereen! Maar als er geen psychische problemen aanwezig zijn moet je niet opgenomen worden in het ziekenhuis. Je ha zal je wel doorverwijzen naar een diƫtiste waar je ongeveer wekelijks heen zal moeten zodat je een gezond gewicht krijgt. Helemaal niet erg gewoon even praten over je eetpatroon en even op de weegschaal. Als je gewicht achteruit gaat zou het kunnen dat ze je wel opnemen in het ziekenhuis zodat ze kunnen zien en onderzoeken of er een lichamelijk probleem aanwezig is waardoor je nauwlijks aankomt.

  Reactie
  #4

  Ik zou in elk geval hulp zoeken. Belangrijk is altijd om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Wat dunne mensen van het type 'kan maar blijven eten' vaak doen is stapels brood en andere snelle koolhydraten te eten, terwijl dat averechts werkt. Misschien een paar voedingssupplementen om het zenuwstelsel te ondersteunen. En zorgen voor een rustmoment na het eten.

  Reactie
  #5

  Het belangrijkste is dat je gewoon blijft eten. Er is pas een ernstig risico als je stopt met eten of een erge buikgriep krijgt.

  Reactie
Reageer op: Zeer ernstig ondergewicht?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief