spuiten of slikken?

  • #1

    Ik heb diabetes type 2 en slik pillen daarvoor. Nu zegt de dokter dat ik moet gaan spuiten. Maar mijn bloedwaarden zijn goed als ik pillen slik. Voor spuiten schrik ik terug. Kan ik niet gewon pillen blijven slikken? Of is er een reden warom spuiten beter is?

    Reageer
    #2

    vraag de dokter eens uit te leggen waarom hij dit wil, als je bloedwaarden met pillen goed zijn hoeft het meestal niet, maar misschien is er een reden?
    die weten wij dus hier niet.
    je kunt ook informeren bij de Diabetes vereniging.

    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Bij diabetes II kan het nodig om over te stappen naar insuline spuiten, als medicijnen onvoldoende werken. Diabetes is een erg vervelende ziekte omdat de ernstige symptomen pas optreden als er niet goed behandeld wordt. Het is belangrijk dat je zo goed mogelijk ingesteld bent qua insuline. Weet je eigenlijk wat diabetes is en wat het inhoudt en welke gezondheids gevaren dreigen?

    Reageer
    #4

    zit in soortgelijke situatie. Hoe is het je vergaan?

    Groetjes, Gerard

    Reageer
    #5

    hallo
    ik gebruik 3 x 850 metformine en 1 x glimpimide 3mg
    wat is de grens om te gaan spuiten.
    groet koos

    Reageer
Reageer op: spuiten of slikken?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief