Volkoren rijstwafels

  • #1

    Ik zit tegen diabetes aan en ben dus voorzichtig met voedsel. Ben op zoek naar een verantwoord makkelijk tussendoortje. Nou lees ik dat rijstwafels een hoge glykemische index hebben. Maar geldt dat ook voor rijstwafels gemaakt van volkoren zivervliesrijst? En je hebt ook gepofte volkoren haver hoe zit het daar mee. Ik lees dat popcorn met mate wel kan met diabetes maar popcorn daar kunnen mijn vullingen niet tegen

    Reageer
    #2

    Bij diabetes is het dus belangrijk om de insulineresistentie om te keren. Belangrijk is om te zorgen voor evenwicht in je voedingspatroon en vooral niet te vaak te eten. Beter dus geen tussendoortjes. Ik zou dus eens wat opzoeken over hoe je die insulineresistentie kan omkeren met voeding en voedingssupplementen. Sowieso beste zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elke maaltijd.

    Reageer
    #3

    Insulineresistentie omkeren is alles behalve een snelle of goede oplossing op dit moment. Daar heb je zelf extreem weinig invloed op behalve door sporten of je dieet aanpassen. Daarnaast worden we van honger lijden allemaal niet beter en juist voor iemand met diabetes is goede voeding belangrijk. Niet eten zorgt namelijk niet voor de regelmaat die nodig is om een goede glucosecurve te kunnen overleggen aan je DVK.

    Mijn tip, probeer koolhydraten absoluut niet te vermijden, maar wel de gene die een hoge GI index hebben. Een volkoren cracker met 2 plakjes kipfilet en wat Philadelphia is bijvoorbeeld een goede snack die je zo kunt nemen. Bevat slechts 7/8 gram koolhydraten en is zeker wel even vullend.

    Volledig koolhydraat arm eten is ook niet echt een goeie oplossing en zou niet aangeraden moeten worden. Je lichaam kan ook gewoon glucose aanmaken uit vetten en eiwitten en we hebben nu eenmaal glucose nodig.

    Reageer
    #4

    Het beste is wellicht om naar de diabetesverpleegkundige te gaan in de huisarts praktijk. Die kan je een lijst geven met wat wel en niet kan qua eten en drinken. En dat is dan afgestemd op jouw diabetes.

    Reageer
Reageer op: Volkoren rijstwafels


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief