Is dit diabetes

  • #1

    Hoi. Ik ben een jongen van 22 en denk dat ik misschien diabetes heb. Ik heb al een tijdje het gevoel dat ik veel plas. Sommige dagen veel meer dan andere dagen. Sowieso in de ochtend plas ik enorm veel. Overdag af en toe. Zeker wel 5/6x per dag een redelijke hoeveelheid.

    Daarnaast heb ik sinds 5/6 dagen last van een droge mond. Ik heb niet per se de neiging om veel te drinken, maar het voelt alsof mijn tong of gehemelte telkens droog is. Ik leg de focus ook wel op mijn droge mond en ervaar ook stress.

    Ik sport zelf 5/6x per week en let goed op mijn voeding. Daarbij heb ik geen overgewicht en rook / drink ik nauwelijks. Heb voorheen wel altijd gewoon gedronken.

    Verder moet ik zeggen dat ik me niet per se vermoeider voel dan normaal, geen gewichtsverlies heb en nog gewoon altijd alles kan en wil eten wat ik altijd deed.

    In oktober vorig jaar is er al geprikt op diabetes type 2, maar hier kwam uit dat ik het niet heb. Kan het zijn dat ik het nu wel heb met deze klachten? Mijn oma heeft het namelijk wel gekregen op hele late leeftijd. Verder niemand in de familie.

    Daarbij zie ik ook niet wazig, maar maak ik me gewoon enige zorgen vandaar dit bericht.

    Reageer
    #2

    Als je denkt diabetes te hebben,kun je beter naar de huisarts gaan en bloed laten prikken,dan hier een bericht plaatsen.....

    Reageer
    #3

    Advies vragen kan nooit kwaad Suzan. Vind het een beetje een belachelijke reactie van je. Reageer dan gewoon lekker niet..

    Reageer
    #4

    Tuurlijk kun je advies vragen.
    Alleen zul je voor een echte diagnose toch naar de huisarts moeten gaan.
    Als hier wordt gezegd dat het wel of juist niet klinkt als diabetes, blijf je toch twijfelen.
    Ik kan nu wel zeggen dat het klinkt alsof je een angst voor diabetes of andere ziektes hebt en dat dat ook voor klachten kan zorgen,maar dat zul je ook wel belachelijk vinden.
    Ik begrijp niet goed waarom mensen geen arts raadplegen als ze bang zijn voor dergelijke aandoeningen.
    Even bloedprikken en je hebt een duidelijk antwoord, dan kun je het loslaten.
    Dat heeft niks met een belachelijke reactie te maken,maar gewoon met gezond verstand......

    Reageer
    #5

    5-8 keer per dag plassen is toch echt heel normaal. En drinken moet je toch minimaal 2 liter water per dag, en op dagen dat je sport nog wat meer

    Reageer
    #6

    Val je ook af als je diabetes type 2 hebt? Enige klachten die ik heb is dus redelijke hoeveelheden plassen, soms vermoeider maar heb ook hevige stress. En een droog gevoel in de mond terwijl ik wel speeksel heb. Kan dit allemaal aan stress liggen?

    Ik heb namelijk voorderest geen klachten eigenlijk.

    Reageer
    #7

    Ik denk dat je het toch vooral bij de stress moet zoeken.

    Reageer
Reageer op: Is dit diabetes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief