Prostaat vergroting.

  • #1

    Zijn er mannen die positieve ervaringen hebben met bv Prostaforce of Prostavit?

    Reageer
    #2

    deze middelen kunnen een goede werking van de prostaat ondersteunen.
    ik vind wel dat je met een prostaatvergroting eerst naar de dokter moet, als is vastgesteld dat het een onschuldige vergroting is, dan zou je de middelen inderdaad kunnen gaan slikken, gewoon een paar maanden proberen dus.

    ik hoop voor je dat er ook gebruikers hiervan reageren.
    succes, Brenda

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie Brenda.
    Ik lees idd goede ervarigen.As donderdag ga ik naar de uroloog en zal het hem ook vragen.
    2 jaar geleden had mn huisarts het ook gecontroleerd en was het een goedaardige vergroting maar ben nu doorgestuurd omdat ik erg vaak moet plassen en mijn nierfunctie niet optimaal is.

    Reageer
    #4

    De werking van deze middelen is niet aangetoond. Vraag uw uroloog een goed advies voor uw prostaat vergroting. De prostaat kan vergroot zijn als gevolg van kanker, en dan werken deze middelen zeker niet. Ga met deze klachten naar een dokter.

    Reageer
    #5

    Wat zijn uw klachten? Prostatisme klachten zijn: Moeilijk plassen, een slappe straal, nadruppelen, niet kunnen plassen, kleine beetjes plassen en 's nachts plassen.

    Reageer
    #6

    LUTS (Lower Urinary Tract Symptoms) zijn klachten van de onderste urinewegen. Deze klachten zijn strangurie, slappe straal, nadruppelen, dysurie, pollakisurie, nycturie, achterblijven van plas in de blaas en ischuria paradoxa. De klachten hoeven niet allemaal tegelijk voor te komen. Meer dan de helft van de mannen ouder dan 50 en vrijwel alle mannen ouder dan 75 hebben hier in meer of minder mate last van.

    De meest voorkomende ziektebeelden die aanleiding geven tot klachten van de onderste urinewegen zijn benigne prostaathyperplasie, prostatitis, aandoeningen van het zenuwstelsel en prostaatkanker.

    Lees verder op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Prostaat

    Reageer
    #7

    @Guido:dat zijn precies de klachten die ik heb.
    Vanmiddag ga ik naar de uroloog,zal het verder bespreken met hem en tevens wordt er een echo gemaakt van mijn blaas en nieren.Overigens ben ik 72.

    Reageer
    #8

    Geachte heer van 72,

    Dat is het beste dat u kunt doen met deze klachten.

    Van harte sterkte gewenst bij het onderzoek en de diagnose. Vaker voorkomende oorzaken op uw leeftijd zijn maligne ontaarding van de prostaatcellen die erg langzaam verder delen, en een goedaardige vorm van prostaatvergroting.

    Welke diagnose heeft de uroloog bij u gesteld?
    En is er PSA-onderzoek (http://nl.wikipedia.org/wiki/Prostaatspecifiek_antigen) gedaan? En zo ja, wat was de uitlsag hiervan?

    Nogmaals sterkte gewenst.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dank voor de reacties.Van mijn uroloog heb ik tamsulosine gekregen en deze werken goed,mijn klachten zijn een stuk minder.PSA onderzoek wacht ik nog af.

    Reageer
    #10

    Tamsulosine wordt voorgeschreven bij benigne prostaat hypertrofie als er sprake is van lagere urinewegsymptomen (Lower Urine Tract Symptoms: http://nl.wikipedia.org/wiki/LUTS).

    Bij lichte symptomen als gevolg van benigne prostaathyperplasie kan afgewacht worden hoe de klachten zich ontwikkelen.

    Bij ernstige klachten en bij risico's op complicaties wordt er meestal geopereerd.

    Voor de overige patiënten (tussen-groep) is er dus medicatie zoals Tamsulosine.

    Reageer
    #11

    tamsulosine werkt behoorlijk maar geeft wel seks - klachten zoals weinig zaadlozing en moeilijke ejaculatie. wat is dan mogelijk de afweging regelmatig plassen of niet op kunnen houden / of steeds frusterende afloop seks. Ben een tijd gestopt met tamsulosine en het ging allemaal beter maar na 1 jaar weer dezelfde klachten, weer 1week tamsulosine gebruik, weinig resltaat maar weer die trage zaadlozing of geen ejaculatie. Dus weer gestopt en wacht maar weer af. De huisarts zei dat er wel alternatieven waren maar komt daar nooit mee op de proppen. Ga nu zelf maar prostaforce van dr Vogel proberen.

    Reageer
    #12

    Dreos,

    ik heb precies hetzelfde probleem bij inname van Tamsulosine,ik overweeg nu ook om een natuurlijk produkt uit te proberen,heb jij al resultaat bij dr Vogel?

    Reageer
    #13

    @Harrie, natuurlijke middelen kunnen wel ondersteunend werken maar vaak moet je het breed aanpakken, dus voedingspatroon optimaliseren, gebruik van bepaalde voedingssupplementen en natuurlijke middelen. Zo zijn stoffen als zink, vitamine B en selenium ook belangrijk voor de werking van de prostaat. Een middel als Sabal kan wellicht ook helpen maar niet in plaats van andere maatregelen.

    Reageer
    #14

    Bij mij hebben die pillen van Vogel helemaal  niet geholpen,het beste is om eens te proberen voor mannen die plas problemen hebben om een paar weken helemaal geen alcohol te drinken!

    Reageer
Reageer op: Prostaat vergroting.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief