vocht uit tepels, water, melk

Online ZorgZus
  • #1

    Ik heb al jaren lang last van vocht uit mijn tepels.
    Het komt er uit al ik in mijn borsten knijp en heeft een waterigemelkachtige kleur.
    Ik ben er voor naar de dokter geweest die gaf me eerst medicatie die eigenlijk bedoeld is voor vrouwen die willen stoppen met borstvoeding. Dit had totaal geen effect en ik ben hier zo snel mogelijk mee gestopt. Daarna ben ik van de pil overgestapt op de mirena. ook dit had geen effect.
    Op een gegeven moment zat er bloed bij. Ik dus weer naar de dokter die mij een doorverwijzing gaf om een mamografie te laten maken. Hierop was niets te zien (gelukkig). Ook is er wat vocht onderzocht in het lab. Uit deze test kwam de uitslag dat er wat sprake was van verhoogde celdeling. Nog een bloedonderzoek gehad i.v.m. hormoonhuishouding, maar ook hier kwam niets uit.

    Ik ben allang blij dat het niets kwaadaardigs is, maar ik heb er nog nooit van gehoord. hebben meer vrouwen hier last van? enig idee wat het is?
    Ik ben nog nooit zwanger geweest, ben 21 jr., had het al voordat ik seksueel actief was en vraag me af waar het mee te maken kan hebben.
    gr.

    Reageer
    #2

    Hoi Mary,

    Dit is de derde poging om je een reactie te geven - m'n computer houdt er telkens mee op!
    Ik herken een beetje uit je verhaal. Ik heb regelmatig dat er witgelige of doorzichtige vloeistof uit m'n tepels komt (na stimmulatie vanwege druk in m'n borsten of bij het vrijen). Niet maar een paar druppels maar vrij veel in mijn beleving.
    Destijds heb ik voor een paar maanden de pil doorgeslikt (dus geen stopweek), en toen kwam het veel minder voor. Maar in de eerstvolgende stopweek kwam het weer op gang.
    Bij mij begon het voordat ik met de pil begon, maar nadat ik seksueel actief werd.
    Ik ben er nog niet mee naar de dokter gegaan, wilde eerst even op internet zoeken of dit normaal was.
    Ik hoop dat ik je een beetje geholpen heb, en dat er meer mensen zullen reageren!

    Groetjes,
    Loesje

    Reageer
    #3

    Ik kwam dit berichtje nog tegen. Is misschien nog iets? Klinkt als hyperprolactinemie.

    Reageer
    #4

    Heel herkenbaar. Je kunt ook nog bekijken of het met mastopatie te maken heeft, goedaardige bobbels etc. die ook pijn kunnen geven, mn. voor de menstruatie.

    Reageer
    #5

    Ik ben blij om te horen dat ik toch echt niet de enige ben!
    Wat er op die site staat, kende ik al. maar toch heel erg bedankt hier voor. Ook ik heb net als jou eerst op internet zitten zoeken, maar je komt dan zulke gekke dingen tegen, waardoor de stap naar de dokter nog groter wordt.
    Het is denk ik iets waar we maar mee moeten zien te leven. Al zit ik wel te overwegen iets in het homeopathies circuit te zoeken. Als hier iets uitkomt laat ik het weten, misschien dat ik jou en anderen er mee kan helpen.

    gr

    Reageer
    #6

    bij komt er al jaren vocht uit één borst, alleen rechts. Ik heb al 2x een mammogram laten maken, maar volgens de arts is het slechts hormonaal en heb ik wel veel klierweefsel maar dat kan volgens hem geen kwaad. Het is in de zomer wel lastig met een t-shirt want dan verschijnt er soms ineens een vlek ter hoogte van m'n borst maar ik ben allang blij dat het niks ernstigs is.

    Reageer
    #7

    Ik heb ook wat melkachtige vocht wat eruit komt niet veel maar toch. Vind het wel eng nu al sik die dingen lees hier.

    heb 6 maanden borstvoeding gegeven maar dat is al een tijd terug mn kind is nu al bijn 2.

    Reageer
    #8

    Hoi Mary,

    Dit zou een psychologisch probleem kunnen zijn.

    Soms te weiten niet aan seks, maar aan de seksuele gedachte.

    Misschien eens een therapeut raadplegen om zeker te zijn.

    Kan ook niets zijn, gewoon de natuur van he menselijke lichaam en de hormonen in het lichaam.

    Laat iets weten.

    Groetjes,
    Student psychologie

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi Marga,

    Indien uw arts dit geconstateerd heeft zal dit zo wel zijn.

    Een oplossing voor het T-shirt probleem kan zijn een borstcompres op de borst of van die speciale borstschelpen om zo de verlegendheid/ongemak te vermeiden.

    Groetjes,

    student psychologie

    Reageer
    #10

    Hoi dave,

    als ik nadenk over evt. psychologische oorzaken, dan denk ik al snel aan stress. en tuurlijk heb ik ook stress, zeker omdat ik nu aan het afstuderen ben. maar ik heb hier al last van sinds dat ik 17 was (ben nu 22). wat ik lees op internet is dat dit na een aantal maanden of een jaar over moet gaan. maar evengoed bedankt voor de tip. weet nog niet of ik er iets mee ga doen, maar hou het in ieder geval in m'n achterhoofd.

    voor vrouwen die hier nog meer over willen lezen:
    http://www.uu.nl/uupublish/content/pug00-05.pdf
    http://www.mastopathie.nl/

    De eerste site is een brochure van de site mastopathie.nl een erg fijne site die wat duidelijkheid geeft en misschien nog wat handvaten.

    gr mary

    Reageer
    #11

    ik ben een meisje van 14 jaar
    en toen ik 13 was had ik er ookal last van en ik ben erg bang maar het is niet kwaadaardig tog ik vind het eng om er mee naar de dokter te gaan

    Reageer
    #12

    Heb ik ook! Al maanden!! Alleen als ik in mijn borst knijp dan. Ik slik ook de pil (femodeen) en ben 33 jaar. Niet seksueel aktief dus waar het dan aan ligt.....

    Reageer
    #13

    Dag, ik weet niet of iemand hier nog op zal reageren, maar ik ben idd nu twee jaar geleden gestopt met borstvoeding geven en aan één borst heb ik nog steeds een melkachtige afscheiding. Gezien het feit dat mijn moeder dit ook haren gehad schijnt t ehebben , heb ik mij er nooit zorgen op gemaakt.
    Bij de gyneacoloog op jaarlijkse controle heb ik er toch even melding van gemaakt, natuurlijk kwam er op dat moment geen vocht uit....toch heeft hij een verwijsbriefje voor een echo van mijn borst gemaakt, voor als het nog eens terug zou komen. Dat is dus zo, en ik maak me nu vreselijke zorgen; temeer omdat er vandaag plotseling een heel andere kleur afscheiding uit mijn andere borst komt!!! Die al gewoon twee jaar "stil" ligt 🙂

    Brr, ik vind het echt best eng allemaal.

    Iemand al meer nieuws hieromtrent?

    Reageer
    #14

    ben 5 maanden geleden gestopt met de pil om zwanger te worden!
    heb (stom maar waar) een test gedaan zeker 5 dagen te vroeg die was negatief en ben daarna ook een beetje ong geworden maar niet onwijs veel!!!
    maar toch nu komt er wit viocht uit me tepel al een paar dagen elke dag een druppel maar maar normaal nooit last van.
    lijkt op toen ik borstvoeding gaf aan me dochtertje (nu 3 jaar)
    weet iemand wat dat is of kan het ook uiets anders zijn zijn ook best wel gevoelig!!!
    hoop dat iemand reageert!!!!

    Reageer
    #15

    Het zou verschillende dingen kunnen betekenen.
    Ben je onlangs misschien medicijnen gaan gebruiken?

    ik weet wel dat een van de punten waar vrouwen bij hun eigen ? maandelijkse ? borstonderzoek op moeten letten, is of er vocht uit de tepels komt. Is dat het geval, dan is dat zeker iets wat aandacht van een arts nodig heeft.

    wil je niet onnodig ongerust maken, maar als je dit al een tijdje hebt, in die mate, is het misschien wel verstandig dit in ieder geval even aan de dokter te melden.

    Reageer
Reageer op: vocht uit tepels, water, melk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief