Stekende pijn in linkerborst

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Hey, ik ben 16 jaar oud en ik heb nu al een maand of 3 last van stekende pijn in mijn linkerborst. de pijn is net ofdat iemand een naald door je ribben steekt. het gebeurd meestal als je net inademd. Ik heb nog ge-googled en het blijkt dus dat veel mensen er last van hebben maar elke doktor schrijft weer iets anders voor,dan weer een zalfje dan weer pijnstillers, kortom de doktor weet er ook geen raad mee.
  Laatst was het zo hevig dat ik de Huisartsenpost heb opgebeld en een bezoekje heb gebracht om half 5 nog.. laat het net zijn dat ik en een maat van me nog wat filmpjes aan het kijken waren en ik dus net in mn nest lag.
  aangekomen bij de HAP is er naar mn hartslag longen etc gekeken en gewoon en het kwam er op neer dat ik me aanstelde en omdat ik nog wakker was.
  Dus ik gewoon uitgeslapen en gelijk de volgende dag weer last. de HA had ook geen belangstelling ervoor dat ik dit al langdurig heb en niet alleen op dat moment.
  Nu zit ik hier en zo’n half uur geleden had ik het weer erg hevig, zoals ik al zij het zijn gewoon pijnsteken die in een keer komen opzetten en weer ophouden als ik stop met ademen, als ik mijn adem zeg maar even vasthou want in een reflex durf ik niet verder te ademen.
  Nu heb ik het gevoel dat dat miens in de HAP mij gewoon NIET serieus heeft genomen
  ik ben zeker van plan terug te gaan binnenkort maar toch wou ik dit even mededelen en kijken ofdat andere mensen er ook last van hebben en zo ja, wat het dan zou kunnen zijn.

  Reactie
  #2

  Dit zijn typische klachten van hyperventilatie, dat komt namelijk het meest voor. Lees het volgende bericht eens.

  Reactie
  #3

  Bij pijn op de borst denken veel mensen al snel aan een hartaandoening, zoals een hartaanval. Het is echter een verschijnsel dat veel verschillende oorzaken kan hebben. Vaak wordt het veroorzaakt door maag- en slokdarmproblemen. De onderliggende oorzaak van pijn op de borst kan onschuldig zijn, maar is soms ernstig. U kunt het beste met uw klachten naar de huisarts gaan.
  Mogelijke oorzaken van pijn op de borst zijn: slokdarmproblemen en maagaandoeningen, zoals brandend maagzuur en slikproblemen; een gekneusde spier of spierpijn in de spieren die tussen de ribben zitten; hartaandoeningen, zoals een hartinfarct en angina pectoris; hyperventilatie; stress. Door spanningen kunt u een beklemmend gevoel op de borst krijgen; inbeelding. Bij sommige mensen zit de pijn eigenlijk ‘tussen de oren’. Ze zijn bijvoorbeeld bang om een hartaanval te krijgen, omdat iemand in hun omgeving een hartaanval heeft gehad; borstvlieskanker. Dit komt heel weinig voor;
  longaandoeningen, zoals een longontsteking, longfibrose, longembolie, klaplong en longkanker; syndroom van Tietze.

  Hier vind je wat het allemaal betekent, ik hoop dat je er wat aanhebt. http://www.kennisring.nl/smartsite.dws?id=57030

  Reactie
  #4

  hoi Joey,

  Ik heb ook wel eens steken in mijn linker zij. en ik ben daar toen mee naar de dokter geweest en die heeft mijn bloeddruk gemeten pols gevoeld en longen geluisterd. Ik had een onregelmatige pols en ben dus ingestuurd naar de cardioloog dit was ook uit voor zorg omdat mijn vader hart problemen had. Ik heb dus allerlei onderzoeken gehad en kan je zeggen daar word je niet vrolijk van. Daar is dus niks uit gekomen. Het was dus gewoon hyperventilatie.
  maar als je echt zekerheid wil moet je even aan de huisarts vragen of hij je een verwijzing geeft voor een cardioloog. dan ben je ook zeker dat het niks is met je hart.
  maar ik kan je nu al vertellen dat je niet bang hoeft te zijn voor je hart wat daar ben je nog te jong voor. Maar als je dat zekerheid geeft zou ik het zeker even aan geven bij de huisarts.
  want zelf ik was nog te jong om wat aan mijn hart te hebben. en ik ben 22. dus dat zegt al genoeg denk ik.

  Groetjes

  Reactie
  #5

  Bedankt voor alle reacties, ik ben nu wel een stuk meer gerustgesteld.
  van de week ben ik weer naar de huisarts toe en dan zal ik het nog eens aan hem vragen

  Reactie
  #6

  Idem bij mij. Dus naar cardioloog. Die vertelde dat het komt door slechte voeding waardoor men slechte stoelgang heeft, die invloed heeft op je dikke darm waardoor je MILTHOEK de steken veroorzaakt. Nog nooit van gehoord dus ff googelen en inderdaad de boosdoener gevonden. Eten aangepast en na enkele dagen reeds was het probleem opgelost.

  Reactie
  #7

  ik heb daar oook last van, en bij mij is het wel mijn hart.. dus kijk maar uit.

  Reactie
  #8

  Steken in de borst kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Van onschuldig tot ernstig. Iedere situatie en iedere patient moet apart beoordeeld worden.

  Reactie
  #10

  hey, ik heb er sinds een week of 2 ook last van. het komt ineens uit het niets. ik heb het nog tegen niemand gezegt, die mensen zullen net zoals bij jouw waarschijnlijk toch alleen maar zeggen dat ik me aanstel. maar het doet echt pijn ik kromp gister gewoon helemaal in elkaar van de pijn elke keer als in inademde. ik wist zelf niet wat het kon zijn dus ik wou het googelen. toen kwam ik op jouw bericht en ik heb dezelfde symptonen zegmaar, ik dacht zelf dat het gewoon aanstellerij had omdat ik zoiets nognooit gezien of gevoeld heb.
  heb jij er eigelijk ook last van als je actief bent want ik alleen als ik in bed lig of op de bank zit enzo.
  mvg, anna

  Reactie
  #11

  Ik heb hier ook al een aantal weken last van, elke keer als ik inadem krijg ik een steek rond me linkerborst/zij, ben al een aantal keer naar de huisarts geweest en die zeide gewoon dat ik hyperventileerde en me hart/polsslag goed was,En idd het is meestal als ik in bed lig of gwn op de bank zit, maar de huisart zei tege me dat ik afleiding moest zoeken, zodat ik niet te snel zou ademen of dergelijk.

  mvg

  Reactie
  #12

  Hallo iedereen,

  Ik heb hier ook last van, pijnlijke steken als ik inadem en mijn linkerborst zoals vandaag.
  paar dagen geleden had ik dit ook in mijn zij en soms zo hevig dat ik hartkloppingen krijg.
  ik zag dat een aantal van jullie het alleen krijgen als jullie stil zitten, ikzelf heb daar ook last van als ik druk aan het werk ben omdat ik het af moet krijgen van mezelf.
  ook (denk ik) als je een zenuwpees ben krijg je het sneller dan andere mensen
  in feite hyperventileer ik en stel ik me aan en is er niks met me aan de hand
  mij vertrouwen in doktoren is daardoor naar beneden gegaan aangezien ze me hetzelfde verhaaltje vertellen sinds mijn 13e (ben nu 21)
  als ik een steek heb adem ik zo diep mogelijk in als ik kan en dan is het daarna gelijk weg (doet wel pijn).
  maar alsnog is het handig om langs een dokter te gaan en als je, zoals ik, je eigen dokter niet vertrouwt laat dan een ander naar kijken of ga langs het ziekenhuis

  ik hoop dat jullie hier wat aan hebben

  mvg danny

  Reactie
  #13

  he ik weet wat je bedoel met de pijn op je borstkast, ik heb het zelf ook een soms erger dan anders en dan vooral links dokters kunnen niks vinden, ik heb er in combinatie ook hoofdpijn bij ook stekende pijn en weten niet waar het vandaan kom. ben al onder scan geweest en al. nu om de maand steeds controle om te kijken of alles goed blijf nou dat is geen pretje, maar ik zou zeker wel even langs je huisarts gaan beter het zekere dan het onzekere dan weet je gelijk of alles goed zit en ben je gelijk gerust gesteld, wan idd ieder persoon is anders.

  suc6 er mee

  Reactie
  #14

  hey ik heb dit ook nu zo n anderhalf jaar. even oud als mijn dochtertje want na mijn bevalling is dat zowat begonnen…echt zo felle stekende pijn vooral bij inademen zodat k echt niks meer kan doen , ik freeze gewoon…en meestal duurt t zo n 10min en dan gaat t voorbij terwijl k heel rustig in en uit adem….het is enorm beangstigend gewoon omdat als k zo een ‘aanval’ krijg niks meer kan doen of het doet onmenselijke pijn!!! ik ben naar de huisarts geweest hiervoor ongveer een jaar geleden en die zei dat k geknelde spieren waren binnenin mijn borstkas..het is een hele tijd weg gebleven en nu ineens is het er weer!! ernorm frustrerend als je het gevoel hebt dat er toch iets is wanr hyperventialtie kan toch nie zoveel pijn doen? ben nu 23.

  Reactie
  #15

  Jawel, verkeerd ademhalen kan best pijn doen hoor. Het is namelijk opvallend dat als je rustig en diep ademhaalt, zoals het hoort (!), de klachten weer verdwijnen. Heb je de klachten bij inspanning, bijvoorbeeld bij het fietsen of boodschappen doen, of krijg je juist last als je een beetje nerveus wordt? Wat zijn de omstandigheden waarin deze klachten optreden? Zie je een patroon hierin? Bijvoorbeeld elke keer als je het huis aan het schoonmaken bent, of elke keer aan het eind van de dag als je ook nog moet koken bijvoorbeeld?

  Reactie
Reageer op: Stekende pijn in linkerborst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief