Ongelijke borsten

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een meisje van 21 jaar en heb ongelijke borsten. Nu zeggen de mensen die dat van mij weten dat het heel normaal is, maar ik zit er toch mee. (Hoewel ik wel besef dat ik al blij mag zijn dat ik gezond ben!)
  IK heb namelijk 70C, maar dan zit eigenlijk alleen de linkerkant goed. Bij de rechterkant blijf je ruimte zien in de bh.
  Als ik een bh koop die vrij laag is, ‘puilt’ de linkerkant er overheen.
  Herkennen jullie dit? Zitten jullie er ook mee?
  xxx ***

  Reactie
  #2

  Geplaatst: Ma Okt 11, 2004 6:37 am Onderwerp:

  ——————————————————————————–

  Lieve meid

  Ik had t ook.( cup A en cup D ). durfde zelfs niet te zwemmen.. had altijd ketting om zodat ik mn arm ervoor kon houden als ik met mn ketting speelde

  Er zijn bij de lingerie winkels OPVULLINGEN.. Mijn ma heeft me altijd laten aanklote.. helaas.. en ik wil t jou nie laten doen.. dus stap met een goeie vriendin naar binnen en vraag bij de dame om BH vulling.. vertel je probleem gerust.. ze hebben wel meer meegemaakt..

  Toen ik t hoorde ben ik ze ook gelijk gaan kopen
  ze helpt je mee met verschillende maatjes en kijkt mee of ze dan zo goed als gelijk zijn

  Opereren zou ik ook nog niet doen.
  Ik deed t pas toen ik 21 was.. En nog beter is.. je moet ZELF aan een operatie toe zijn.. T ziekenfonds zal zeker geen probleem maken als ze t moeten bekijken om t te laten uitbetalen… cosmetich is nie automatisch vergoed he

  Heel veel sukses lieverd.. ik weet waar jij doorheen moet.. want een groot verschil.. mensen kijken je aan.. en das nie t gevoel alleen… maar gewoon bittere waarheid

  GA DUS ECHT NAAR DE LIVERA OF WELKE WINKEL DAN OOK… kweet zeker dat je helemaal in de wolken je school verder doorloopt !!

  Liefs Chrisje

  Reactie
  #3

  sukses Chrisje

  Reactie
  #4

  Fijn om te weten dat er meer mensen zijn met dit probleem. Ik Zou eigenlijk graag willen weten waar je die opvulling voor in je bh zou kunnen krijgen? Ik heb een cup A links en een cup D rechts. Kun je met die opvulling ook zwemmen en wordt het vergoed door het ziekenfonds? Ik ben er eigenlijk ook nog niet aan toe om geopereerd te worden, maar ik vind het nu zo’n gedoe. Ik zou ook graag eens naar de sauna gaan, maar ik schaam me eigenlijk erg voor mijn ongelijke borsten? Hoe lossen jullie dit op?

  Reactie
  #5

  In betere lingerie zaken..

  En geloof mij..in de sauna word er niet op je neer gekeken.. 😉
  Ik weet zelfs dat er vrouwen zijn die na ampuatie na borstkanker ook naar saunaas gaan en heerlijk genieten op zo manier

  Dus laat je niet door schaamte weerhouden.. tis zo zonde van de jaren die je ga verliezen 😥 Net als mij… heb zoveel verloren jaren terwijl t echt niet nodig was 🙄

  Maar ga gerust naar de Livera .. en vraag t es na ..

  Grts Chrisje

  Reactie
  #6

  Ik weet niet hoe groot het verschil in cupmaat is. Maar ik heb zoals ik al eerder schreef links 70C en rechts is dus kleiner. 🙁

  In strakke kleding zie je het dus wel, maar ik laat me er niet door weerhouden om kleding aan te trekken die ik leuk vind.
  Hoewel ik er wel rekening mee houd, hoe erg je het ziet, zeg maar.

  Ik schaam er soms voor, maar over het algemeen alleen maar met uitgaan. (Het lijkt net of al die meisje perfecte borsten hebben!) 😳

  Mijn vriend vindt me mooi zoals ik ben en voel me ook helemaal op mijn gemak bij hem (we gaan al meer dan 5 jaar met elkaar).

  Maar….

  ik ben bi-seksueel en ik heb heel leuk contact met een meisje, waar ik waarschijnlijk redelijk snel seks mee ga hebben.

  Nu ben ik toch wel heel erg bang dat zij op mij afknapt als ze mij naakt ziet. Niet alleen vanwege het verschil in grootte, maar ook omdat ik er strepen op heb zitten van het groeien. Gelukkig zijn de strepen al lange tijd wit (ik ga soms onder de zonnebank en dan zie je het nog erger), want ze waren eerst paars.

  Dit meisje is slank en ik denk dat zij dicht in de buurt komt van perfect 😕 en dat maakt mij dus extra onzeker (verschil in grootte in mijn borsten, straie op mijn benen en op mijn billen….).

  Wat zou het toch mooi zijn als iedereen zichzelf kan accepteren zoals ie is, he?

  Reactie
  #7

  hello

  fijn dat ik niet de enige ben. Ik heb zelf lings 75 b en recht 75 d. Ik ben nu bijna 17 en dat dan wil ik voor de 100e keer proberen me te laten opereren. Ik ben alleen benieuwd hoe het met de littekens zit??? en ik ben zelf heel bang om afgewezen/of belachelijk gemaakt te worden door mijn vriend. Op dit moment heb ik dan geen relatie mede door deze angst.Hoe heb jij dat ervaren???

  greeds serena

  Reactie
  #8

  😉 Littekens zijn verdwenen na verloop van tijd
  en weet je.. das als je geopereerd ben t LAATSTE waar je mee zit
  Voor jou is de opluchting alleen dat je zonder schaamte een mooie badpak of mooie T shirts aa kan hebben zodat je mag PRONKEN met je gelijke borsten

  Mijn man stond 4 kant achter mijn beslissing
  En vond dat ik ook recht heb om vrij te kunnen leven en ook vrij mag zijn om leuke lingerie en mooie badkleding te dragen

  Ik ben BLIJ dat ik die stap heb gezet.. maar tis wel zo… begin gewoon aan een relatie als je t aankan.. Mijn mannetje wist t ook in mn verkerings tijd en zat er helemaal niet mee
  Iedereen heeft wel waar ze nie blij mee zijn.. Hij had wa anders en ik had mn borsten

  Toe gun jezelf een liefje die JOU WAARD is..

  Liefs Chrisje

  Reactie
  #9

  Chrisje bedankt voor je aanmoedigingen!

  Bij mij is het verschil ook wel een hele cup maat, links is volkomen on ontwikkeld, als een kind dat net borsten begint te krijgen en recht is een B maat.

  maar wordt het nou wel of niet vergoed door de ziektenkostenverzekering?
  Ik ben te bang om naar de dokter te gaan en om advies te vragen bij he VGZ

  Reactie
  #10

  nou ik heb het antwoord zelf al gevonden op de site van het VGZ:

  Correctie van ongelijke borsten
  Deze vorm van borstcorrectie komt alleen voor vergoeding in aanmerking als de borsten twee cupmaten of meer van elkaar verschillen ("zeer opvallende asymmetrie"). Dit kan men zien als een verminking. Er is dan slechts een vergoeding mogelijk voor de verkleining van één van de borsten. Zijn de borsten ongelijk door een borst(mamma) reconstructie na een (gedeeltelijke) amputatie dan zijn ook andere manieren van correctie mogelijk.

  Niet de goede oplossing dus!

  Reactie
  #11

  Hoi, ik ben een meisje van 22 jaar en ik heb ook erg ongelijke borsten. de linkerkant is cup c, en de rechterkant is ook bij als een meisje van 12, helemaal in het beginstadium. Ik ben naar een lingeriewinkel gegaan waar je protheses kunt krijgen die je gewoon in je BH kunt stoppen, je kunt er mee zwemmen, lage shirtjes aan etcetera. Het is van siliconen, en je kunt het aan je huid plakken. Deze protheses zijn eigenlijk gemaakt voor vrouwen die een borstamputatie hebben gehad, maar voor mij in ieder geval de ideale oplossing. Ik ben namelijk helemaal niet toe aan een operatie, ik ben op dit moment gewoon gelukkig met mezelf. Het hoort gewoon bij mij! Dit is gewoon erg praktisch, het enige lastige is een bikini kopen omdat die altijd heel laag uitgesneden zijn… maar zelfs dat kan je gewoon lukken, het is alleen even iets langer zoeken. Het is echt een perfecte oplossing als je (nog) niet toe bent aan een operatie!

  Groetjes

  Reactie
  #12

  ik heb juist hetzelfde. Links een a cupje en rechts een b, zelfs een c cup, hangt af vd beha. zijn er geen pillen die je kan slikken om het verschil weg te werken? want mannen die vrouw willen worden, slikken pillen om borsten te krijgen. zou dat kunnen helpen? of bestaat er soms een anti conceptie pil dat je borstgroei wijzigt? want je hoort soms dat je van de pil grotere borsten krijgt. Ik ben 20 en heb nog nooit de pil genomen dus ik weet dit niet. Ik sta er niet echt bij stil, het hoort bij mij. zodra mijn borsten zijn beginnen te groeien, groeide de één meer dan de ander. Ik kan wel niet zomaar alles dragen dat ik wil, dat is wel spijtig. zeker in de zomer is dit moeilijk. Bikini of beha shoppen is een hel. Ik heb het nog aan niemand verteld, maar ik neem aan dat een aantal mensen het wel hebben opgemerkt. Ik ben er heel zelfbewust door. het zou een opluchting zijn om gelijke borsten hebben.

  Reactie
  #13

  Ik ben een meisje van 14 jaar en heb ook onlgelijke borsten. Ik heb nog geen CUP maat ofzo. Ik zit er wel erg mee. omdat als iemand vraagt me mee te zwemmen ofzo dan zeg ik maar dat ik dat niet leuk vind, terwijl ik het Juist heel leuk vind. En vooral met vrienden. Ze zijn nog erg klein en ook nog heel erg in de groei, maar toch vraag ik me af of er geen pillen zijn daarvoor. Ik ben nog jong, dus een operatie kan nog niet. En ik zit natuurlijk midden in de puberteit, dus ik vind het extra erg. Elk meisje om je heen heeft het, gewoon perfect.Maar dan loop ik erbij, bijna helemaal plat, en dan ook nog ongeijk. Ik durf niet naar miijn dokter te gaan. ik heb er wel eens met mijn moeder over gepraat maar daar blijft het ook bij. Ik praat niet grag over mijn gevoelens dus vandaar maar zo via forum.
  Ik hoop dat iemand tips voor mij heeft.

  Alvast bedankt!
  Groetjes L.

  Reactie
  #14

  Hééj,

  Jij bent niet de enige hoor.
  Ik ben ook 15 jaar en heb ook zo goed als geen borsten.
  Oké, ik vind het vervelend, en zeker als ik ga zwemmen.
  Overlaatst moesten we met school gaan zwemmen, ik was op voorhand al allerlei excuses aan het verzinnen om maar niet mee te hoeven.
  Toen heb ik er met een jongen van mijn klas over gepraat, ik wist dat ik hem kon vertrouwen, en kan ook makkelijk praten met hem.
  ikk zei dus dat ik mijn schaamde om mijn borsten, ze waren ten eerste veel te klein, en ten tweede nogal opgelijk.
  Hij antwoorde hier dood normaal op dat kleine borsten net veel mooier waren dan grote borsten.
  Hij hield veel meer van stevige borsten.

  Pfoef voelde ik me toch een beetje opgelucht na dat gesprek, hij zei ookn dat borsten niet alles zijn, het lichaam speelt ook een rol.
  Hij heeft me dus toch kunnen overhalen mee te gaan zwemmen, en ik heb een zéér leuke tijd gehad!

  Groetjes Karolien

  Reactie
  #15

  Hallo,
  Ik ben een meisje van 16 jaar,
  Ik heb twee heel ongelijke borsten, het is dus
  ook erg moeilijk om een goede BH te kopen.. zit die bij mijn ene borst goed puilt de andere er
  weer overheen. ik vind het ook lastig om in een bikini te lopen omdat ik bang ben dat het opvalt.Mijn moeder zegt dat het komt doordat ik altijd een schoudertas om heb met boeken erin,, maar dat geloof ik niet
  echt. Weet iemand wat ik eraan kan doen want ik
  schaam me best wel!
  Groetjes.

  Reactie
Reageer op: Ongelijke borsten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief
Dokter.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en relevante advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op 'ga verder' te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.
Ga verder